ODAVANJE POČASTI / Na komemoraciji za Praljka ministar Medved, Thompson, Šeks, Brkić: 'Njegov zadnji čin nije bio teatralna gesta'

Unatoč informacijama da niti jedna od relevntnih političklih stranaka neće poslati izaslanike, kao ni HDZ, komemoraciji prisustvuje aktualni ministar branitelja iz redova HDZ-a Tomo Medved

11.12.2017.
10:55
VOYO logo
Image

Brojni građani dolaze u Lisinski na komemoraciju za Slobodana Praljka

Image

Brojni građani dolaze u Lisinski na komemoraciju za Slobodana Praljka

Komemoracija za generala Slobodana Praljka počela održala se u 12 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, dok će se misa zadušnica održat će se u 15 sati u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

Zbog posebnih mjera sigurnosti i organizacije prijevoza svih sudionika događaja, uspostavila se posebna regulacija prometa oko Lisinskog, a policija je zamolila sve sudionike komemoracije da za parkiranje koriste šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice te su svi  s te lokacije autobusima ZET-a prevezeni do KD Vatroslav Lisinski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč informacijama da niti jedna od relevntnih političklih stranaka neće poslati izaslanike, kao ni HDZ, komemoraciji je nazočio aktualni ministar branitelja iz redova HDZ-a Tomo MedvedVladmir Šeks, Zdravko Tomac, Andrija Hebrang, Luka Bebić, Mijo Crnoja, Pero KovačevićMiroslav Tuđman, Marko Perković ThompsonMilijan Brkić i Nadan Vidošević. Prema informacijama naših reportera s terena, zbog poslovnih obaveza komemoraciji nije nazočio general Ante Gotovina, a na njoj bi se trebali pojaviti Mladen Markač, umirovljeni general Ivan Čermak, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Na početku komemoracije glumac Dragan Despot izrecitirao je Gundulićevu 'Himnu slobodi', a nazočnima se obratio Miroslav Tuđman i kazao kako je Praljak bio čovjek za kojeg je siguran da mu nitko neće biti ravan. "Njegov zadnji čin nije bio teatralna gesta niti bijeg za svoje čine niti potez očajnika koji u depresiji bježi od kazne. Njegova poruka kristalno je jasna: Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu", kazao je Tuđman. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavao Miljavac, predsjednik Generalskog zbora, na komemoraciji je rekao da je ovakav oproštaj od Praljka bilo teško zamisliti te da im je Praljak bio primjer do zadnjeg trenutka svog života. "Bio je general koji je branio domovinu i čast vojske na čijem je čelu bio", rekao je Miljavac.

Komemoracija je završila himnom "Lijepa naša".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo