NA KNEŽIJI SILOVAO SVOJA DVA PSA: / Zaposlenik Europskog parlamenta pse izgladnjivao, zlostavljao, pa im za nagradu davao hranu

Image

Zagrepčanin I.I. (41) uhićen je još u rujnu 2015. godine zbog sumnje da je fizički i seksualno zlostavljao svoja dva psa, pasmine Rhodesian Ridgeback.

24.4.2017.
22:46
VOYO logo

Optužnica tereti 41-godišnjaka da je od 2009. godine do rujna 2015., kad je uhićen, na različitim lokacijama seksualno općio sa svojim psima pri čemu im je nanosio bol i patnju. Psi su zadobili trajne tjelesne ozljede, a I.I. je kod njih pokušao razviti proces uvjetovanja tako što im po nekoliko dana nije davao hranu ni vodu nakon čega bi spolno općio s njima, a potom im 'za nagradu' davao hranu, piše Večernji list.

Uhvaćen je slučajno, u sklopu akcije otkrivanja pedofila tijekom koje su pronašli e-mail adresu koja je razmjenjivala poruke i fotografije spolnog općenja odraslih osoba sa psima. Mail adresa je dovela do tvrtke na zagrebačkoj Knežiji u vlasništvu I.I. Pri pretrazi stana i ureda pronađeno je 111 CD-a i DVD-a punih spornih fotografija. Psi su pronađeni u prostorijama tvrtke nakon čega su odvedeni u sklonište u Dumovcu. 'Psi su ukočeni i slabo prate zbivanja oko sebe. U dodiru s nepoznatim osobama lagano uzmiču i ne pokazuju interes za interakciju, dok pri nešto grubljem kontaktu reagiraju uplašeno i spuštaju se prema podu, što je suprotno od uobičajenog ponašanja. Može se zaključiti da su u konstantnom strahu', rekla je vještakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I.I. se na prvom ispitivanju branio šutnjom, a na drugom je rekao kako se psima 'stanje pogoršalo otkad su u skloništu'.

Inače, 41-godišnjak iz Zagreba je bio zaposlenik Europskog parlamenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo