sporni troškovi / Na izvanrednoj sjednici Hrvatske liječničke komore s mjesta predsjednika smijenjen Trpimir Goluža

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Golužu se optužuje za prekoračenje ovlasti jer je potpisivao dodatne troškove bez da su ih odobrila komorska nadležna tijela

14.7.2018.
17:42
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Doktor Trpimir Goluža na izvanrednoj sjednici skupštine Hrvatske liječničke komore smijenjen je s mjesta njenog predsjednika. Od 148 članova skupštine sjednici je unatoč sezoni godišnjih odmora nazočilo njih 101, a za Golužinu smjenu glasala su 83 člana.

Od svibnja traju nesuglasice u HLK, a razlog je tome je financijsko izvješće za prošlu godinu koje Skupština nije prihvatila zbog, kako tvrde, preplaćenih troškova oko adaptacije stana u zagrebačkoj Šubićevoj ulici od 72 četvorna metra. Naime, Golužu se optužuje za prekoračenje ovlasti jer je potpisivao dodatne troškove bez da su ih odobrila komorska nadležna tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Jutarnji list, sporna je bila i adaptacija Kluba liječnika u Rijeci ali i odluka da se 10 milijuna kuna "viška" sredstva prebaci na tvrtku Aorta koju je osnovala HLK. Zbog ovih razloga članovi skupštine zatražili su da se o izvješću izjasni Nadzorni odbor koji je zaključio da je predsjednik komore neovlašteno raspolagao s gotovo 700 tisuća kuna. 

Nadzorni odbor također je izvijestio da nisu dobili na uvid tonske zapisnik sa sjednica komorskih tijela jer su izbrisani, a nedostajali su i kompletni zapisnici nekih povjerenstava HLK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je stiglo izvješće Nadzornog odbora dio članova Skupštine zatražio je sazivanje izvanredne sjednice koja je danas održana i na kojoj se raspravljalo o izvješću Nadzornog odbora, a nakon toga je Goluži izglasano nepovjerenje. 

Inače, redoviti izbori u HLK-u trebaju se održati iduće godine u lipnju a do tada će dužnost predsjednika obnašati dr. Krešimir Luetić inače prvi dopredsjednik, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo