'NA IZBORIMA NEMA OPASNOSTI OD ZARAZE, VEĆ OD NEČEG GOREG': / Dalija otkrila planove njene koalicije nakon izbora

Image

'Uvjeravam, uz pridržavanje mjera ne postoji specifična opasnost od zaraze na izborima, postoji opasnost od dolaska na vlast opcija koje Hrvatsku mogu zaviti u crnilo', poručuje Orešković

1.7.2020.
14:41
VOYO logo

Dalija Orešković, kandidatkinja Stranke s imenom i prezimenom za N1 je komentirala kome će njihova politička pružiti podršku nakon prilično neizvjesnih izbora.

„Nisam sigurna da je bilo koja od dvije ključne opcije spremna na ozbiljniji strukturni zaokret, naš primarni cilj je da jednog dana obnašamo vlast, no ne kao manjinski partner koji služi kao žetončić. U Sabor ulazimo jer želimo promijeniti Hrvatsku. 30 godina se krećemo unatrag, taj trend ne mogu promijeniti dvije dominantne opcije. Hrvatska je predugo čekala na snažnu opciju centra", rekla je Orešković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako ankete pokazuju da su prešli prag u I. izbornoj jedinici, no sve ovisi o odazivu birača. „Ovo je jedna od situacija u kojoj se pokazuje da je svaki glas bitan“, kaže i poziva sve da, pridržavajući se mjera, izađu na izbore.

„Uvjeravam, uz pridržavanje svih sigurnosnih i higijenskih mjera ne postoji specifična opasanost od zaraze, postoji opasnost o dolaska na vlast opcija koje Hrvatsku mogu zaviti u crnilo, zato je bitno da biračko tijelo koje želi zdravu, pametnu i poštenu Hrvatsku uzme kemijsku u ruke na izborima. Hrvatska se ovih dana brani kemijskim olovkama", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dosta je toga da se Stožer stavlja u ulogu izborne mašinerije'

I ona se oštro obrušila na upute DIP-a.

"To ne baca samo sjenu na regularnost izbora, to je puno opasnije od toga. Dosta je da se Stožer stavlja u ulogu mašinerije za propagandu HDZ-a, neprihvatljivo je da istim koracima krene i DIP. Nigdje u Ustavu ne piše pravo DIP-a da derogira ustavne odredbe, pravo svakog građana je da glasa. Neprihvatljivo je da izbori budu neregularni jer se jednoj grupaciji bez osnove i pravnog utemeljenja uskratilo temeljno pravo da budu birači", upozorava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S platformom predvođenom Možemo, ističe, imaju dosta dodirnih točaka, ali se razilaze u ekonomskim rješenjima.

"Većina nas smo spremni i sposobni uočiti desni radikalizam, trebali bismo biti osviješteni da možemo prepoznati i lijevi, pod tim mislim na ideologiju koji zagovara socijalizam svima, a ne samo njima. Neprihvatljive su mi ideje o oduzimanju privatne imovine građana, temeljne slobode obuhvaćaju i ekonomske slobode. Stranka Možemo u ekonomskom smislu zagovara put u ekonomsku propast", smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno boljim ne smatra niti Restart koaliciju jer "nemaju u programu ni 0,5 stvari koje će provesti u mandatu, a da imaju smisla", a reforme koje najavljuje Restart naziva kikiriki reformama.

"U takvoj strukturi naša opcija nema što tražiti", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo