Na HTV-u zabunom pročitali čestitku za dan NDH!

10.4.2013.
17:51
VOYO logo

Voditelji HRT-ove emisije Dobro jutro, Hrvatska slučajno su danas čestitali gledateljima 10. travnja, dan zločinačke Nezavisne Države Hrvatske.

Voditeljica Melita Hrengek greškom je pročitala komentar čitatelja u kojem se čestita dan NDH-a, te kazala kako se to vjerojatno odnosi na to tko je sve od slavnih ljudi rođen 10. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na HRT-u smatraju kako se nije dogodilo ništa dramatično te da je urednica dobro reagirala. Ova situacija, smatraju, ni po čemu ne zaslužuje nikakvu dodatnu pažnju niti promiče neprimjereni ili neprihvatljiv stav emisije.

'Ne želimo biti opterećeni bilo čijim povijesnim, političkim ili drugim konstrukcijama'

"Smatramo da se u današnjoj emisiji nije dogodilo ništa dramatično. U eter emisije uživo se 'provukao' jedan neprimjeren komentar gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da se radi o interaktivnoj emisiji, koja u eter svakodnevno pušta mišljenja i komentare gledatelja, ponekad su moguće i neželjene situacije. Voditeljica je ignoriranjem komentara gledatelja, odreagirala idealno za taj tip emisije.

Smatramo da ova konkretna situacija ni po čemu ne zaslužuje dodatnu pažnju, da ne promiče niti odražava nikakav neprimjeren ili neprihvatljiv stav emisije, redakcije ili HRT-a, te da se u konkretnom slučaju radi o konstruiranju afere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska', imamo dobre namjere, a to već 20 godina prepoznaju i naši gledatelji. Nismo i ne želimo biti do besmisla opterećeni bilo čijim mogućim povijesnim, političkim ili bilo kakvim drugim konstrukcijama.

S obzirom na sve navedeno, svaku konstruktivnu kritiku cijenimo, prihvaćamo i uvažavamo, međutim u govornoj emisiji, koja se emitira uživo ne želimo do besmisla analizirati svaku izgovorenu riječ i njezinu moguću zlonamjernu interpretaciju", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo