NA GRADSKOM PRORAČUNU OBITELJ HDZ-ovog TAJNIKA: / 'Napadaju me jer grad ima nultu toleranciju na kriminal'

Image
Foto: Facebook

Nakon što je HDZ u Daruvaru došao na vlast članovi obitelji stranačkog tajnika pa i sam Boris Peranović pronašli su nova radna mjesta

6.12.2018.
13:16
Facebook
VOYO logo

Nakon što je HDZ lani preuzeo vlast u Daruvaru život tajnika daruvarskog HDZ-a Borisa Peranovića kao i život njegove obitelji totalno se promijenio. Ubrzo nakon konstituiranja Gradskog vijeća, Peranović je postao njegov član i gradonačelnikov bliski suradnik, posao u daruvarskom Centru za odgoj i obrazovanje "Rudolf Steiner" pronašla je njegova sestra Ksenija Peranović, a oko godinu dana od zasjednja HDZ-a na lokalnu vlast posao je u lokalnom komunalnom poduzeću Darkom, na pola radnog vremena, pronašla i njegova supruga Vesna Peranović.

U to je vrijeme odvjetnički ured otvorio i njegov šogor Damir Žulj koji je ubrzo angažiran na nekoliko poslova za Grad Daruvar, ali i komunalno poduzeće Darkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od listopada ove godine novo radno mjesto pronaći će i sam Boris Peranović, koji je sad viši stručni suradnik u Upravnom odjelu za opće, pravne, imovinsko-pravne poslove i društvene djelatnosti grada Daruvara. Status gradskog vijećnik apotom je stavio u mirovanje, ali ostaje tajnik HDZ-a, predsjednik Upravnog vijeća Razvojne agencije Daruvar te član Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković.

Peranovićeva priča

Peranović tvrdi kako nije utjecao na zapošljavanje članova svoje obitelji. "Takve tvrdnje dolaze kao posljedica pokušaja udara sportsko-kriminalnog miljea, nezadovoljnog novom politikom grada Daruvara i njegovim novim čelništvom koje ima nultu toleranciju na kriminal", kazao je Peranović za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za suprugu je kazao kako je zaposlena privremeno kao zamjena za djelatnicu koja je otišla na porodiljni dopust.

Njegova sestra je, pak, navodno na novo radno mjesto stigla trežeći premještaj iz iz popravnog doma u Osijeku, gdje je prije radila godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je riječ o odvjetničkom uredu, tvrdi se, navodi Jutarnji list, da budući da ranije nisu bili ni osnovani nisu ni mogli raditi poslove u vrijeme prijašnjih vlasti.

Obrana gradonačelnika

U Gradu, pak, tvrde kako je Žuljev ured jedan od tri odvjetnička s kojima surađuju, a za zapošljavanje navode kako se ne provodi po političkom, rodbinskom ili bilo kojem drugom ključu. Štoviše, gradonačelnik Damir Lneniček ističe kako po dolasku na vlast nije smijenjen niti otpušten niti jedan direktor ili zaposlenik koji bi pripadao nekoj drugoj političkoj opciji. Pritom dodaje kako se svatko okružuje ljudima kojima vjeruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo