topi se carstvo / Na bubnju završio Kerumov stan od 1,7 mil. kuna. Poduzetnik koji je dao ponudu: 'Možda sam ja jedini naivac'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Riječ je o atraktivnom prostoru u Zadru od 114 kvadrata u samom središtu grada

21.10.2022.
17:29
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

"Nije mi drago što je moje ime javno objavljeno u medijima, ali istina je – dao sam ponudu za kupnju Kerumova stana u Zadru", izjavio je to u petak zagrebački poduzetnik Vladimir Noršić, jedini ponuđač za kupnju stana "Keruma d.d". od 123 četvorna metra na četvrtom katu u zgradi na Trgu kneza Višeslava u Zadru, koji je završio "na bubnju" za Slobodnu Dalamaciju.

Nastavio je: "Nisam osoba sklona eksponiranju, mali sam poduzetnik, moja tvrtka bavi se veleprodajom elektromaterijala, a ponuda za stan u Zadru učinila mi se dobrom investicijom. Iznenadilo me što sam bio jedini ponuđač. Možda sam i jedini naivac. Stan još nije kupljen, sad razmatram hoću li na kraju uopće realizirati ponudu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prodan je Kerumov stan procijenjen na 1,7 milijuna kuna, atraktivan je to prostor od 114 kvadrata u centru grada. Stan je bio procijenjene vrijednosti 1.713.026 kuna, a četiri pripadajuća spremišta nešto više od 80.000 kuna. Noršić je za stan ponudio 2,1 milijun kuna, a za spremišta oko 80.000 kuna.

Image
stečajni postupak /

Kerumov stan ide na 'bubanj' 14. listopada. Procijenjen je na nešto više od 1,7 milijuna kuna

Image
stečajni postupak /

Kerumov stan ide na 'bubanj' 14. listopada. Procijenjen je na nešto više od 1,7 milijuna kuna

O Vladimiru Noršiću je malo podataka, vlasnik je i direktor zagrebačke tvrtke za veleprodaju elektromaterijala OLIGO-LUX koja je s radom započela 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mrežnim stranicama tvrtke stoji kako su krenuli s prodajom grijalica, fenomata za ruke i kosu, koji se pod njihovim brandom proizvode u Kini, a početkom 2016. godine proširili su poslovanje na kompletan elektromaterijal. Kako se može vidjeti iz ponude proizvoda, među njima se nalaze audio i video portafoni, instalacijske cijevi, gromobranski pribor, kabeli i vodiči, LED rasvjeta, ventilatori, grijalice i ostalo.

Prema portalu poslovna.hr, poslovni subjekt OLIGO-LUX d.o.o. registriran je za djelatnost Nespecijalizirana trgovina na veliko, a temeljni kapital subjekta financiran je sto posto domaćim kapitalom. Tvrtka je 2021. ostvarila ukupan godišnji prihod u iznosu od 15.702.617,00 kuna što, kako se navodi, predstavlja relativnu promjenu ukupnih prihoda od 3.384.691,00 kuna u odnosu na prethodno razdoblje kada je poslovni subjekt ostvario ukupne godišnje prihode u iznosu od 12.317.926,00 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom posljednje dvije godine poslovali su s dobiti, pa su u 2021. ostvarili neto rezultat poslovanja u iznosu od 1.521.659,00 kn dok je ostvarena neto marža iznosila 9,69 posto. U 2021. nisu ni povećavali ni smanjivali broj zaposlenih, a imaju 12 zaposlenika.

Vladimir Noršić potvrdio je kako u Zadru tvrtka ima kupce i poslovne partnere, ali da sa Željkom Kerumom nikada nije imao nikakvu poslovnu suradnju. Ne zanima ga ni politika, a da sepolitičarima, rekao je, "ne želi ni kavu poppiti". .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato se o Željku Kerumu zna gotovo sve, a u posljednje vrijeme medijske stupce nerijetko pune vijesti o ‘otapanju‘ njegova nekadašnjeg poslovnog carstva. Posljednja prodaja Kerumovih nekretnina u Zadru, kako javlja Hina, dogodila se nakon što je Trgovački sud u Splitu u kolovozu donio rješenja kojima se tri nekretnine Keruma d.o.o u stečaju predaju u posjed tvrtki Coast d.o.o. kojoj je direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Iz Kerumovih su ruku posljednjih godina, uz ostale, ‘iskliznule‘ i druge vrijedne nekretnine, poput onih u Zagrebu i Zadru. Tako je u kolovozu prošle godine Trgovački sud u Splitu predao u posjed novim vlasnicima tri proslavljene nekretnine Keruma d.o.o u stečaju, ukupno procijenjene na 36,65 milijuna kuna - bivše zagrebačko kino Central te nekad renomirani restoran "Šumski dvor" preuzela je tvrtka Ivana Čermaka, dok je zgrada robne kuće u Zadru pripala solinskoj tvrtka Tenant. Samo vrijednost "Šumskog dvora", smještenog u elitnoj zagrebačkoj četvrti uz Cmrok u samom gradskom središtu, procijenjena je na 15,17 milijuna kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo