sumnje u namještanje / Muzej u Zadru traži glasnogovornika - uvjet za posao je studij koji ne postoji već 10 godina!

Image
Foto: Filip Brala/PIXSELL

"Taj natječaj za glasnogovornika NMZ-a je toliko očigledno namješten, da je to zaista sramota", smatra gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač

9.5.2019.
8:00
Filip Brala/PIXSELL
VOYO logo

Narodni muzej u Zadru raspisao je natječaj glasnogovornika. Renata Peroš, v.d. ravnateljice zadarskog Narodnog muzeja (NMZ), raspisala je natječaj za zapošljavanje jedne osobe na radno mjesto „djelatnik za odnose s javnošću“.

Uvjeti nisu rigorozni – djelatnik mora imati visoku stručnu spremu fakulteta društvenog smjera, poznavati engleski i još jedan svjetski jezik te imati vozačku dozvolu B kategorije. I osnovno poznavanje rada na računalu. To je sve, nije potrebno radno iskustvo na tim poslovima. Radni odnos zasniva se na neodređeno vrijeme, s punim radnim vremenom, uz probni rad. No, kod uvjeta „fakultet društvenog smjera“ je naveden i konkretan naziv studija - Odjel za informatologiju i komunikologiju. Zanimljivo je da taj studij više ne postoji, piše Zadarski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postojao je do 2009. godine, a onda mu je naziv promijenjen u Odjel za turizam i komunikacijske znanosti. No, onaj tko je diplomirao do 2009. godine na natječaj može donijeti diplomu upravo onog studija koji se traži. Natječaj za radno mjesto djelatnika za odnose s javnošću je u Narodnim novinama objavljen 3. svibnja, a rok za prijavu je osam dana.

Neki sumnjaju da je natječaj namješten. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj natječaj za glasnogovornika NMZ-a je toliko očigledno namješten, da je to zaista sramota. To čak više nije na sramotu Renate Peroš, već onih koji joj to sve dozvoljavaju. U prvom redu to joj dozvoljava Upravno vijeće čija je predsjednica Marina Dujmović Vuković. To je sramota i župana Božidara Longina, jer je Županija osnivač muzeja i on trpi sramotu, a ne poduzima ništa unatoč silnim obećanjima", rekao je županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.  

Renata Peroš, piše Zadarski, nije se očitovala na sve ovo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo