U više od dva mjeseca / Muškarac u Splitu palio kontejnere: Sinoć su ga predali pritvorskom nadzorniku

Image
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

U posljednje su vrijeme na području Splita evidentirali više požara na različitim lokacijama. Stoga se policija usmjerila na pronalazak počinitelja ili više njih koji su izazvali navedene požare

21.1.2023.
11:23
Jurica Galoić/Pixsell
VOYO logo

Tijekom nešto više od dva mjeseca 47-godišnjak na području Splita potpalio je 33 kontejnera, izvijestili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju da je muškarac u periodu od 5. studenog 2022. do 19. siječnja 2023. godine počinio dva produljena kaznena djela oštećenja tuđe stvari na način da je oštetio, izobličio i učinio neuporabljivim spremnike za otpad

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinio je materijalnu štetu u iznosu od 5766,55 eura.

Image
Savjetuju vozače /

Splitska policija zbog vremena poslala upozorenje: Zatvoren dio ceste

Image
Savjetuju vozače /

Splitska policija zbog vremena poslala upozorenje: Zatvoren dio ceste

U posljednje su vrijeme na području Splita evidentirali više požara na različitim lokacijama. Stoga se policija usmjerila na pronalazak počinitelja ili više njih koji su izazvali navedene požare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi utvrdili identitet, u svakom evidentiranom događaju provodili su istraživanja, prikupljali dokaze i radili analize. Intenzivnije su obilazili i područje centra grada zahvaljujući čemu su na kraju i uhitili muškarca.

Policija je tijekom večeri u četvrtak, 19. siječnja, nazočila terenu i obilazila mjesta gdje su smješteni spremnici. U jednom su trenutku zaprimili dojavu da je u Bihaćkoj ulici u Splitu oko 23:30 sati izbio požar na plastičnom kontejneru, a prije toga jedan je muškarac ubacio nepoznati predmet u spremnik i pobjegao. Policija ga je ubrzo pronašla i dovela u službene prostorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinitelj je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo