RAVNATELJ BOLNICE O SLUČAJU / Muškarac iz Varaždina pio gaziranu vodu na putu iz Zagreba: 'Ima ozljede grla i usne šupljine, pušten je kući'

Image
Foto: RTL, screenshot / Shutterstock, ilustracija

Dijagnosticirane su mu lakše ozljede te se sumnja na trovanje kemijskim tvarima. Opća bolnica Varaždin slučaj je prijavila Ministarstvu unutarnjih poslova kao sumnju na ozljedu kemijskim reagensima

8.11.2023.
13:09
RTL, screenshot / Shutterstock, ilustracija
VOYO logo

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je potvrdio da je još četvero novih pacijenata zaprimljeno u KBC Zagreb, a da je jedan slučaj mogućeg trovanja zabilježen u Varaždinu.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak kazao je da je riječ o muškarcu u pedesetim godinama koji se na hitnu javio sinoć oko 20 sati. Muškarac je liječnicima rekao da je popio gaziranu vodu Römerquelle na putu iz Zagreba prema Varaždinu, ali nije dao podatak gdje ju je kupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskazivao je smetnje oko pečenja u grlu i ždrijelu. Spomenuo je da je popio gazirano vodu na putu iz Zagreba prema Varaždinu. Nakon obrade naših liječnika utvrđeno je da se radi o lakšim oštećenjima sluznice grla i usne šupljine te je nakon dijagnostičkih pretraga otpušten kući", kazao je Poljak.

Dijagnosticirane su mu lakše ozljede te se sumnja na trovanje kemijskim tvarima. Opća bolnica Varaždin slučaj je prijavila Ministarstvu unutarnjih poslova kao sumnju na ozljedu kemijskim reagensima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj ističe da su u svakodnevnog kontaktu s ministrom Berošem te Ministarstvom zdravstva. Apelirao je na građane Varaždinske županije da se pridržavaju uputa i smjernica koje izdaju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za hitnu medicinu, ali da ne stvaraju paniku.

Nakon više zabilježenih slučajeva trovanja, Državni inspektorat objavio je da se iz prodaje povlači serija proizvoda Römerquelle Blueberry Pomegranate 300ml, Coca cola Original taste 500ml, Coca cola 2L Original taste i Zero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POTVRDIO ZA DANAS.HR /

Šef Hitne na Rebru o trovanjima: 'Nitko nije zadržan, uglavnom imaju lakše ozljede. Jedan pacijent je na obradi'

Image
POTVRDIO ZA DANAS.HR /

Šef Hitne na Rebru o trovanjima: 'Nitko nije zadržan, uglavnom imaju lakše ozljede. Jedan pacijent je na obradi'

Fortenova grupa samoinicijativno je odlučila povući sva pića Coca-Colinog asortimana.

"S osnovnim ciljem zaštite zdravlja naših kupaca i svih ostalih dionika te odgovornog pristupa ukupnom poslovanju, članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sva bezalkoholna pića proizvođača Coca-Cola", priopćili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Coca-Cole Hrvatska kažu da njihova interna analiza nije pokazala nepravilnosti, ali da su i oni odlučili privremeno povući spomenute proizvode.

POGLEDAJTE VIDEO: Muškarac iz Varaždina pio mineralnu vodu na putu iz Zagreba: 'Ima ozljede grla i usne šupljine, pušten je kući'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo