tiha misa i krunica / FOTO Muška krunica usred Zagreba, došli i prosvjednici. Na glave stavili krune od bodljikave žice

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Muškaraci mole svake prve subote u mjesecu, ali prvi je put održan i kontraskup Tiha misa

3.12.2022.
10:15
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

I ove su, prve subote u mjesecu, muškarci molili krunicu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Prvi je put, međutim, upriličen i kontraskup, odnosno "Tiha misa". Okupilo se devet performera s krunama na glavi od bodljikave žice, a na tlo su položili crvene ruže.

Udruga Domino izvijestila je da Arijana Fridrih Lekić, paralelno s organiziranom molitvom krunice u Zagrebu, organizira participativni performans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
subota u zagrebu /

Par stotina muškaraca klečalo na Trgu bana Jelačića i molilo krunicu. Došle su i žene ovaj put

Image
subota u zagrebu /

Par stotina muškaraca klečalo na Trgu bana Jelačića i molilo krunicu. Došle su i žene ovaj put

"Tiha misa“ je skupna intervencija umjetnice Arijane Lekić Fridrih koja nastaje kao reakcija paralelnu inicijativu "budimo muževni“, odnosno na nedavno intenziviranu re-tradicionalizaciju (navodno) sekularnog hrvatskog društva koju provode muškarci klečeći i moleći svake prve subote u mjesecu na glavnim trgovima raznih gradova u Hrvatskoj, uključujući i Zagreb, priopćili su iz Udruge.

"Sekularistička ekipa na aparatima kad muževi mole"

Vice Batarelo, čelnik udruge Vigilare, oglasio se povodom skupa na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Woke sekularistička ekipa je vrlo tolerantna… kada se radi u njima, a kada katolički muževi mole KRUNICU onda su na aparatima i vrlo agresivni. Vrlo čudno, ali ne ćemo odustati, nema povlačenja, Bogu želimo i dati ćemo svu slavu i čast a ne gledati ljudske obzire i gluposti", poručio je Batarelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškaraci mole krunicu u većim gradovima svaku prvu subotu u mjesecu. Mole za nekoliko stvari – za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane. Ovakve molitve su najavljene i u još nekim hrvatskim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo