MUP ULAŽE 20 MILIJUNA KUNA U KAMERE ZA VOZAČE: / Na čak 85 novih lokacija prijete kazne prijestupnicima

Image
Foto: PIXSELL

Ove će se godine pooštriti policijski nadzor nad vozačima koji ne voze u skladu s pravilima, a vozače će pratiti i brojni novi uređaji u koje policija ulaže oko 20 milijuna kuna.

8.2.2018.
10:05
PIXSELL
VOYO logo

S početkom ove godine policija je pojačala aktivnosti na cesti kako bi spriječila i sankcionirala vozače koji krše prometna pravila pa između ostalih i prebrzu vožnju.

O tome je već godvorio ministar Davor Božinović kada je kazao kako će se u ovoj godini uožiti 19,74 milijuna kuna u uređaje za mjerenje brzine. S novcem planira kupiti 29 fiksnih kamera koje će se postaviti na Podravskoj i Jadranskoj magistrali, u Dubrovniku, Metkoviću, Zadru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažni uređeji

Riječ je o kamerama koje će imati mogućnost snimanja brzine najmanje šest vozila koja se istovremeno nalaze u zoni nadzora. No, vozačimma će se činiti da je postavljeno 85 kamera, jer će uz ovih 29 na cestama biti i "lažni" uređaji. Bit će to prazna kućišta koja će se po potrebi premještati, piše Večernji list.

Uz kamere koje će biti postavljene na stuovima za rasvjetu, MUP će kupiti i 60 ručnih uređaja za mjerenje brzine te 15 stacioniranih, na tronošcu, koja će u zoni nadzora “loviti” sve prekršaje najmanje četiri vozila, u oba smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj fazi bit će nabavljeni uređaji za područje Zadarske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije.

Još šest županija za pokriti

Fiksne kamere za mjerenje brzine otprije su u funkciji na prometnicama na području policijskih uprava Zagrebačke, Osječko-baranjske, Splitsko-dalmatinske, Karlovačke, Primorsko-goranske i Varaždinske. Ima ih 27, a kućišta je 58.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspje li MUP ostvariti ono što je zamislio bez fiksnih kamera do kraja godine ostat će samo prometnice na području policijskih uprava Istarske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske,Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo