MUP REAGIRAO NAKON PROSVJEDA IZBJEGLICA: / 'Da, dogodila su se dva napada. Tražimo počinitelje'

Image
2.1.2017.
15:09
VOYO logo

Potvrđeno je da su se na samu Staru godinu dogodila dva napada na tražitelje azila, te da se za napadačima još traga.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Prosvjed azilanata ispred zagrebačkog hotela Porin

Image

Prosvjed azilanata ispred zagrebačkog hotela Porin

Dva napada na Staru godinu

Prema policijskim informacijama, prvi napad dogodio se 31. prosinca u 4.40 minuta. Naime, tada je zaprimljena dojava o tučnjavi u pothodniku kod stajališta autobusa u Paromlinskoj ulici. Četvorica napadnutih tražitelja azila izjavili su da su na njih nasrnula trojica napoznatih muškaraca, koji su prije dolaska policije pobjegli. Kako nitko od napadnutih nije imao vidljive ozljede ponuđenu liječničku pomoć su odbili.

Svega sat vremena kasnije, oko 5.30 sati još je jedan tražitelj azila prijavio napad, ovaj put na autobusnoj stanici u Kauzlarićevom prilazu, koji se nalazi nedaleko od hotela Porin. I na njega su nasrnula trojica muškaraca, a budući da je u napadu ozlijeđen prevezen je u KBC Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potraga za napadačima

"Za počiniteljima se još traga", poručuju iz policije.

Dan ranije, 30 prosinca, nedaleko od hotela Porin potukla su se dvojica stranaca, Marokanac i Sirijac, koji također u Hrvatskoj čekaju azil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzor hotela Porin

"Tražitelji azila u Republici Hrvatskoj uživaju sva prava koja im pripadaju temeljem Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, a povodom njihova prosvjeda na teren su upućeni dodatni policijski službenici koji će s njima razgovarati", objašnjavaju iz Ministarstva unutarnjih poslova i napominju kako sam hotel Porin i područje oko njega kontinuirano osigurava policija.

"To govori u prilog činjenici da nam je njihova sigurnost itekako važna", naglašavaju u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što su se žalili na rad policije, tražitelji azila prosvjedovali su i zbog loših uvjeta smještaja u hotelu Porin kao i zbog kvalitete i količine hrane koju dobivaju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo