Jako nevrijeme / Munja udarila u kuću u Splitu: 'Eksplozija je bacila ženu i mene u zid. Pokrivačem sam ugasio vatru'

Image
Foto: RTL

Munja je udarila u stup kraj njihove kuće, a električni izboj i eksplozija bacili su ih u zid pa na pod točno u trenutku kada su ulazili u kuću

10.12.2020.
13:04
RTL
VOYO logo

Grmljavinsko nevrijeme je u četvrtak oko 11 sati danas zahvatilo mosorsko područje, a obitelj Gruica iz Gornjeg Sitnog dugo će ga pamtiti.

Naime, munja je udarila u stup kraj njihove kuće, a električni izboj i eksplozija bacili su ih u zid pa na pod točno u trenutku kada su ulazili u kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako im je udar munje napravio veliku štetu u kući, samo je pribranošću Pave Gruice spriječena još veća šteta jer se nakon udara pojavila vatra, a on je dekom uspio ugasiti dok se još nije proširila.

''Dolazili smo iz dućana i taman smo bili na vratima kada je to 'eksplodiralo'. Bili smo na metar i pol od mjesta izboja. Bacilo je i ženu i mene, odbačeni smo dva metra, kao da smo od kartona. Cijela kuća je razbacana u dužini od 6-7 metara'', govori za Dalmaciju danas Gruica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je opisao trenutak udara munje.

''Bila je to abnormalna plava eksplozija koja je zahvatila cijelo prizemlje kuće. Momentano nas je odbacilo na zid, potom smo se našli na podu. Tada su počeli dimiti kabeli. Podigao sam se i brzo stavio pokrivač na kabele koji su počeli gorjeti. Srećom da sam brzo reagirao i tako spriječio požar u kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telefon se u potpunosti rastopio! Rastopilo je utičnicu u kući, na stupu Telekoma. Eksploziju u kući mogu usporediti s eksplozijom granate od 120 mm. Bio sam u Domovinskom ratu i znam što je to. U ratu me je granata bacila dvaput i sada je osjećaj bio identičan'', kazao je Gruica u suzama.

Kaže da se udar groma ne može predvidjeti ni spriječiti, ali smatra da je za dramatičan događaj u njegovoj kući zaslužno loše obavljen posao oko telefonskih instalacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo