KAMO SA ŠATOROM? / Ministar tvrdi da je u Vukovaru privremeno, Glogoški najavio novo rješenje

Image
Foto: PIXSELL, Marko Mrkonjic

Memorijalni Centar u Vukovaru ipak neće biti konačno odredište šatora u kojem su boravili prosvjednici u Savskoj.

2.5.2016.
10:51
PIXSELL, Marko Mrkonjic
VOYO logo

"Hrvatski branitelji moraju biti dobronamjerni jedni prema drugima i ne smiju si zatvarati vrata niti u dobru niti u zlu". Zanimljiva je to izjava Josipa Klemma u nedjelju u Okučanima iz koje bi se dalo iščitati da su vođe braniteljskog prosvjeda u zagrebačkoj Savskoj razočarane činjenicom da Vukovarcima njihov šator u u Memorijalnom centru Domovinskog rata nije dobrodošao.

Image
'NE POSTOJI ODLUKA O TOME': /

U Vukovaru ne znaju da im stiže šator iz Savske

Image
'NE POSTOJI ODLUKA O TOME': /

U Vukovaru ne znaju da im stiže šator iz Savske

Naime, Đuro Glogoški nakon povlačenja iz Savske kazao je kako je s ministrom branitelja Tomom Medvedom dogovoreno da se šator prosvjednika smjesti u Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved ne želi probleme zbog šatora

No, to nije imalo dobar odjek pa je ministar Medved u HRT-ovoj emisiji "Veterani mira" potom priopćio da je riječ tek o privremenom rješenju i da će branitelji sami u kratkom vremenskom razdoblju upoznati javnost o sudbini i ulozi šatora u perspektivi. "Ne želim da šator bude predmet bilo kakvih problema", kazao je ministar.

"Braniteljska populacija naći će rješenje koje će sve zadovoljiti. U ovom trenutku ne bi trebalo o ovome raditi javnu raspravu, sami će branitelji u konačnici donijeti odluku", prokomentirao je i Đuro Glogoški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, odluku o montiranju šatora u vojarni Memorijalnog centra donijelo je njegovo Upravno vijeće dan uoči prekida prosvjeda. Na čiji prijedlog, ne žele otkriti, iako je poznato da je ministar Medved predsjednik Upravnog vijeća te ustanove. Sam ravnatelj Centra Zoran Šangut za tu odluku nije znao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo