VIDEO - Premijer skoro pao! / Muke po Plenkoviću - izazivači ga ne štede: Hoće li se okliznuti na izborima za šefa HDZ-a?

Da nervoza uoči raspisivanja izbora raste, moglo bi se zaključiti i po Plenkovićevim istupima

5.2.2020.
12:03
VOYO logo

Dok izazivači na unutarstranačkim izborima Andreja Plenkovića nimalo ne štede, šef HDZ-a i kandidat za novi mandat izabrao je novu taktiku. Ne odgovara na prozivke i dva dana ignorira medije kojima je dijelio savjete što je tema i što je relevantno, a što nije. 

U njegovu obranu, u tjednu u kojem će biti raspisani stranački izbori, zato staju manje utjecajni članovi stranke i ministri, koji unisono poručuju - Plenković ne vlada željeznom rukom. A čuju se i pozivi za zajedništvom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne odgovara na novinarska pitanja

Hoće li se aktualni šef HDZ-a okliznuti na untarstranačkim izborima za manje od mjesec i pol? Baš to priželjkuje njegov izazivač. I dok ga Miro Kovač kritizira, Andrej Plenković već drugi dan ne odgovara na novinarska pitanja.

"Mi nećemo donositi odluku kao Plenković prije dvije godine kao u slučaju Istanbulske. Stranka smo svi mi a ne kao predsjendik koji sjedi negdje i odluke donosi na svoju ruku", kazao je član Središnjeg odbora HDZ-a Miro Kovač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok šef stranke na optužbe još ne uzvraća, u Plenkovićevu obranu ustaju njegovi ministri:  

Provodi li Andrej Plenković samovolju u stranci? "Ne mislim da to provodi. Više demokratskog predsjednika dugo nismo vidjeli a to kažu i stranački veterani koji su u stranci od 90. naovamo", rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU . 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da moje članstvo u Vladi govori koliko poštujem predsjednika i kao novog šefa HDZ-a i ponovno go premijera na sljedećim izborima", poručuje ministar vanjskih i europskih poslova .

A Plenkovićevu samovolju ne vidi ni članica Revizorskog suda EU, bivša potpredsjednica HDZ-a bliska Milijanu Brkiću, ni na primjeru Istanbulske konvencije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno nije svojevoljno nametnuta kad se o njoj glasovalo i dobila je podršku većine. HDZ-u su potrebni svi. I Miro i Andrej i Davor, svi su jednako važni, svaki kotačić je bitan", kaže članica Europskog revizorskog suda Ivana Maletić

Očekuje se da svoje karte otkriju svi igrači

Ali da nervoza među kotačićima uoči raspisivanja izbora raste, moglo bi se zaključiti i po Plenkovićevim istupima - od pouke novinarima: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se više prenosi ono što mi radimo za Dubrovačko-neretvansku županiju, grad Vukovar, za Vukovarsko-srijemsku županiju, ne bi bilo nebitnih tema. Moj posao je da radim, ali je vaš posao da prenosite ono što je relevantno za građane", poručio je Plenković.

Preko neodgovaranja na pitanja, do pokušaja duhovitosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve znamo. Sve znate?Otkrijte nam. Pa nekako mi se to ne čini prioritetnim danas", rekao je premijer.

U četvrtak bi se trebalo sastati Nacionalno vijeće i Predsjedništvo stranke. Nakon odluke o raspisivanju izbora, očekuje se da svoje karte otkriju svi igrači koji se vide na čelu HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo