MRTVA TRKA HDZ-A I MILINOVIĆA NA IZBORIMA U LICI: / Objavljena nova anketa, vodit će se borba za svaki glas

Image
Foto: Borna Filic i Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Prema istraživanju Promocijeplus HDZ dobiva 28,1 posto, a lista Darka Milinovića 24,2 posto glasova

3.3.2019.
20:28
Borna Filic i Kristina Stedul Fabac / PIXSELL
VOYO logo

Iduće nedjelje održavaju se izvanredni izbori za članove Ličko-senjske županije, pa je agencija Promocijaplus objavila istraživanje koji govore da bi rezultati izbora, za razliku od 2017. godine kada je HDZ s partnerima osvojio 55 posto glasova, do samog kraja mogli biti neizvjesni, piše RTL koji je prvi objavio rezultate istraživanja.

Naime, lista HDZ-a i partnera s Marijanom Kustićem osvaja tek nešto glasova od liste koju predvodi bivši HDZ-ovac Darko Milinović koji je izbačen iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok HDZ dobiva glas 28,1 posto birača i bolje stoji, lista Darka Milanovića ima potporu od 24,2 posto. Iza njih su s nezavisna lista Bura promjena s 11,2 posto i HSP s 6,9 posto podrške birača. SDSS ima podršku 5,4 posto, a SDP5 posto, dvostruko lošije nego na izborima 2017. Šanse za ulazak u Skupštinu prvi put ima i Živi zid s 4,6 posto, piše RTL.

Sastav nove Skupštine

Prema provedenom istraživanju nova Skupština bi mogla izgledati ovako. HDZ osvaja 10 mandata, što je gotovo dvostruko manje nego što su osvojili 2017., lista bivšeg potpredsjednika HDZ-a Darka Milinovića osvaja 9 mandata, a moguće je da osvoji i još jedan pa se potpuno izjednače s listom HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura promjena osvaja 4, HSP sa Starčevićem 2 mandata, a po jedan mandat osvaja SDSS, SDP i Živi zid. Lista HSLS-HNS, odnosno Ante Franić, ima šanse da osvoji granični mandat.

Pozitivna percepcija kandidata

Lički ispitanici kao izrazito ili uglavnom pozitivnog kandidata vide prvo Darka Milinovića s 55,7 posto, dok njegovog nasljednika u stranci i rivala Marijana Kustića pozitivnim smatra 26,2 posto ispitanika. Istovremeno, piše RTL, na kompletnoj percepcijskoj mapi Milinovića gotovo dvostruko više ispitanika smatra negativnim, a preko 30 posto i ne zna tko je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo