Mrkonjić psovao direktora „Lukoila“ pred ruskim ambasadorom

Aleksandar Čepurin demonstrativno je napustio dodelu ordena Belog anđela zbog Mrkinog ponašanja

1.4.2013.
20:42
VOYO logo

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin demonstrativno je u petak napustio ceremoniju dodele ordena Belog anđela generalnom direktoru "Lukoil Srbija" Aleksandru Panfilovu, a razlog je bio raskalašno ponašanje ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića.

Delegacija "Lukoila", koju su činili pomoćnik direktora Olivera Hajduković, tehnički direktor Srđan Stanojević, menadžer za saradnju sa javnošću Aleksandar Romanov i Aleksandar Panfilov uputili su se u Ministarstvo saobraćaja jer su mislili da će Mrkonjić tamo uručiti priznanje, međutim, tamo su obavešteni da je u Klubu dimpomata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mrkonjićevo ministarstvo uputilo je poziv i ruskom ambasadoru, koji sve do dolaska u klub nije imao pojma šta se događa. Kada je stigla delegacija ruske kompanije sa Panfilovim na čelu, Mrkonjić, koji je bio u društvu svoje drage Ane Bekute, dočekao je rečima "Pi... ti materina, što kasniš? Jel' ti dobijaš Belog anđela ili ja?". Ambasador Čepurin je procedio kroz zube "Kakav je ovo cirkus?"- prepričava izvor Naših novina.

Nakon toga je stigao i crkveni hor, a ceremoniji je prisustvovala i operska pevačica Jadranka Jovanović. Hor je otpevao "Oče naš", na šta se na Mrkonjićevu inicijativu klubom prolomio gromoglasni aplauz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crkveni zvaničnici ostali su bez teksta a ministar se Panfilovu obratio rečima "Koji k.... stojiš tu, dođi da kažeš nešto".

Panfrilov se zahvalio, a nakon toga je ruski ambasador ustao i sarkastično se obratio prisutnima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pošto vidim da se vi odlično razumete i sporazumevate, ja ću da vam se obratim na maternjem ruskom jeziku - rekao je ambasador, koji se uljudno zahvalio na priznanju.

Ruski ambasador nije želeo da ostane na ručku, a na izlazu se obratio i Panfilovu i Romanovu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- A mi se čujemo. Pitam se samo da li čitaš štampu i pratiš medije. Zapamtićeš me! Obojica ćete me zapamtiti! - rekao je Čepurin.

I ručak je nastavljen u istom trendu, a Mrkonjić je direktoru "Lukoila" Srđanu Stanojeviću gurnuo u ruke punu kesu diskova Ane Bekute i opomenuo ga da on zna gde i kome treba da dostavi diskove, a onda se obratio Panfilovu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- A ti, u p.... m.......m jel' ti sutra odlaziš?

Jedina osoba kojoj se Mrkonjić izvinjavao sve vreme bila je Panfilovljeva zamenica Olivera Hajduković. Takođe, svi su bili zaprepašćeni stajlingom ministra i Bekute, jer su se oboje pojavili u džinsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo