Mrkonjić: Nisam hteo da skinem Tadićevu sliku iz kabineta

„Ono što se radi na Koridoru 11 obezbedili smo Boris Tadić i ja“

1.9.2013.
11:38
VOYO logo

Bivši ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, u razgovoru za Blic, poručio je svom nasledniku Aleksandru Antiću da čim sedne u fotelju odmah iz nje i ustane, zavrne rukave i krene na gradilišta.

Na pitanje da li bi pristao da mu bude savetnik, Mrkonjić odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pametnom savetnik ne treba, a budali ne vredi - i dodaje da ga u Ministrastvu neće savetovati, ali da će mu uvek biti na raspolaganju ako mu bude bio potreban dobronameran savet i da će svoje znanje staviti na raspolaganje.

Na pitanje šta ostavlja iza sebe bivši ministar odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ostavljam 2,8 milijardi evra koji su obezbeđeni za razvojne projekte. Sve te pare su rezultat rada dve vlade i mene na čelu Ministarstva. Ipak, moram da kažem da je to pre svega rezultat prethodne vlade, jer je ona obezbedila sav taj novac. Zato ja nisam hteo da skinem sliku Borisa Tadića iz svog kabineta. Sve vreme sam je držao, bez obzira na novu vlast. Od ove vlade ni dinar još nije stigao. Ono što se radi na Koridoru 11 obezbedili smo Boris Tadić i ja. A što se tiče Kineza koji bi trebalo da rade Moravski koridor i deo Koridora 11, taj novac tek treba da stigne -.

Mrkonjić je dodao da svom nasledniku ostavlja sve sređeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ja mu ostavljam sve sređeno, ima dobar tim oko sebe, ljude koji znaju posao i nek krene da radi. Ja sam bio u mnogo goroj situaciji. Nisam imao ništa posle Velje Ilića, nikakve projekte, samo propalu koncesiju. On sada ima sve, što je najvažnije, i pare. Za njega neće biti opravdanja da ne izgradi ono što sam ja započeo jer za te projekte para ima. Koridor 10 mora da bude završen, Koridor 11 bar do Čačka i da se počne sa izgradnjom Moravskog. To je njegov zadatak -.

Mrkonjić kaže da se odlično oseća od kada je podneo ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Odlično se osećam. Nema više ni mene ni Ane Bekute u novinama, nisam više interesantan medijima, što je dosta olakšavajuće. Nema više Mrka uradio ovo, Mrka uradio ono. I da se razumemo, nisam pobegao, ostao sam u poslu, ali kao poslanik - zaključuje on.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo