'napravili su veliku štetu' / Mrak Taritaš: 'Narodna koalicija ne bi trebala tražiti partnera u Mostu'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Anka Mrak Taritaš smatra kako Narodna koalicija ne bi trebala tražiti partnera u Mostu

24.7.2016.
17:17
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednica HNS-a Anka Mrak Taritaš kazala je za N1 kako ne vjeruje da će Narodna koalicija pregovarati s Mostom. 

"Ovaj eksperiment od 6 mjeseci je napravio veliku štetu Hrvatskoj i za to netko mora odgovarati. Most je doveo HDZ na vlast, doveo je Oreškovića, on je stavio Karamarka na mjesto potpredsjednika vlade. Izbor Mosta je da smo 2016. potrošili na preslagivanje. Mislim da Most mora snositi odgovornost za to. Narodna koalicija ne treba tražiti partnera u Mostu. Njihovo mjesto je s te druge strane", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Mostom će pregovarati predsjednici svih stranaka. Mi imamo jako loše iskustvo u pregovorima s njima. Imamo loše iskustvo s njima kroz 6 mjeseci. Ako će se mene pitati mislim da ne treba dalje u to ići. Most je stranka koja ima mjesta na političkom nebu. Oni kažu da žele da se smijeni Milanović. Ako bi Milanović kazao da želi s Mostom pa da Most radi reda po SDP-u. Mislim da će to donijeti daljnu agoniju. To nije pametno", dodala je.

Upitana što misli o priključivanju HSS-a takozvanoj Narodnoj koaliciji, Mrak Taritaš je kazala: "Moramo se dogovoriti o programu kojeg ćemo raditi. Ovo nije prvi put da je HSS u jednoj takvoj koaliciju. Oni su bili u takvoj koaliciji za vrijeme Račana. Ima tu tradicionalno od centra lijevo i centar i od centra desno. Beljak ima elana i ideja i koalicija je narodna, a to znači da se SDP mora u smislu svjetonazora stabilizirati. Ako će biti prilike da imamo izvršnu vlast onda se treba prije podjela fotelja dogovoriti tko je za koji dio odgovoran i dogovoriti progam i kako će on ići".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HSS bi se nekako prirodno trebao baviti poljoprivredom. Treba ozbiljno prionuti poslu jer 2017. će biti  teška godina. Moramo biti spremni se nositi s teškom godinom", dodala je za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo