Dosta vam je kise? Izdrzite, vrijeme se potpuno mijenja

Ovaj tjedan biti ce svjez, a ponegdje ce biti i obilne kise pa i snijega.

12.5.2014.
12:25
VOYO logo

Nakon nedjeljnog iznadprosjecno toplog dana, u kojem je najvisa dnevna temperatura zraka u Goricama pokraj Nove Gradiske, te u Lipiku i Slavonskome Brodu, ali i Metkovicu, bila 28?C, vec u ponedjeljak je u vecini krajeva osvjezilo, osobito u unutrasnjosti Hrvatske, gdje ce poslijepodnevna temperatura zraka biti vecinom za 5 do 10?C niza nego jucer. Na moru ce pad temperature biti manje izrazen, a ponegdje ce cak biti podjednako toplo kao i u nedjelju, pise Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a u Meteo kutku.

Obilna kisa, ponegdje i malo snijega

Meteoroloski motritelj DHMZ-a u Delnicama je jutros izmjerio 2 cm snijega, a na Zavizanu 4 cm. Sljedecih dana vjerojatno ce pasti jos poneki cm, a sigurno ce biti i kise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Relativno vjetrovito

Osim povremene kise, mjestimice i obilnije, pracene i grmljavinom, sljedecih ce dana, osobito od srijede do petka, biti i jakog, u mnogim krajevima i olujnog vjetra, barem na udare, pri cemu ce prevladavati sjeverni i sjeverozapadni smjer. Stoga sezona kupanja za vecinu jos nece poceti ni u ovome tjednu, jer ce temperatura mora biti do 20?C, kao primjerice jucer u Malinskoj.

Vraca nam se toplo i suncano vrijeme

Ali u sljedecem tjednu ima opravdanja nadati se i mnogobrojnijim kupacima jer ce, vrlo vjerojatno, vjetar biti slabiji, a temperatura zraka znatno visa nego u ovome tjednu, pri cemu ce se i more zagrijavati, zakljucuje Vakula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli clanak pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo