NA PRAGU DOGOVORA / Možemo! i SDP sklapaju klasičnu koaliciju u Zagrebu, otkriveno tko bi trebao biti predsjednik Gradske skupštine

Image

Odluku o ulasku u formalnu koaliciju SDP-a s Možemo! treba potvrditi i Predsjedništvo SDP-a koje će danas na tu temu održati sjednicu, iako je jasno da je to gotova stvar

14.6.2021.
18:07
VOYO logo

Možemo! i SDP na pragu su dogovora o koaliciji u Gradu Zagrebu, neslužbeno doznaje Večernji list. Odluka bi trebala službeno biti objavljena u srijedu, dan prije konstituirajuće sjednice Gradske skupštine.

Iz više izvora iz vodstva SDP-a Večernji list je doznao kako se SDP na kraju ipak odlučio na klasičnu koaliciju s platformom Možemo! i da su odlučili prihvatiti mjesto šefa Skupštine Grada Zagreba koje bi trebalo pripasti Jošku Klisoviću, SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KALKULIRANJE U ZAGREBU? /

SDP bi mogao podržati Možemo! i bez koalicije: 'Oni su kao startup, trebaju se dokazati u izvršnoj vlasti'

Image
KALKULIRANJE U ZAGREBU? /

SDP bi mogao podržati Možemo! i bez koalicije: 'Oni su kao startup, trebaju se dokazati u izvršnoj vlasti'

SDP-ovih nekoliko zahtjeva

Neslužbeno se može čuti da su Tomislav Tomašević i Peđa Grbin skupa sa svojim timovima dogovorili potpisivanje koalicijskog sporazuma u koji će biti uglavljena sva obećanja koja namjeravaju ispuniti tijekom predstojećeg mandata.

Značajni dijelovi programa platforme Možemo! i SDP-a se preklapaju, a SDP dodatno traži da se u sporazum uvrste poticaji za nove IT tvrtke koje će se otvarati u Zagrebu te antikorupcijska platforma "Zviždač" putem koje bi se online prijavljivale nezakonitosti u radu gradskih poduzeća. SDP također traži da se svi prihodi od gradske imovine troše isključivo za održavanje gradske imovine te uvođenje sustava gradske riznice čime bi se, kažu, uvela transparentnost gradskog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klisović i kandidat za šefa zagrebačkog SDP-a?

Izvori Večernjeg lista iz SDP-a kažu i da se tražilo preciziranje rokova u mandatu do kojih bi se spomenuta obećanja trebala realizirati. Odluku o ulasku u formalnu koaliciju SDP-a s Možemo! treba potvrditi i Predsjedništvo SDP-a koje će danas upravo na tu temu održati sjednicu, iako svi tvrde da je to već gotova stvar.

K tomu, dio vodstva SDP-a drži da je Klisović najbolji kandidat za novog šefa zagrebačke organizacije SDP-a koja je raspuštena na sjednici Glavnog odbora stranke proteklog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo