Čim se formira sabor / Možemo! će od predsjednika tražiti izvanrednu sjednicu: 'Nema odmora dok ne počne obnova'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Očekuju dobar odaziv građana na peticiju

9.6.2020.
9:59
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Koalicija Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad najavili su danas početak prikupljanja potpisa građana za peticiju "Nema odmora dok ne počne obnova".

Žele da predsjednik Zoran Milanović sazove izvanrednu sjednicu Sabora nakon konstituiranja Sabora i da se na neki način ukine ljetna stanka kako bi se što prije mogla postići kvalitetna rasprava i u konačnici mogao donijeti zakon. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Novi CRO Demoskop /

Macan za RTL o obratu: 'SDP vuče koaliciju, a male stranke mogle bi ugroziti Restart'

Image
Novi CRO Demoskop /

Macan za RTL o obratu: 'SDP vuče koaliciju, a male stranke mogle bi ugroziti Restart'

Tomislav Tomašević iz Možemo! objasnio je za N1 kako skupljaju potpise za peticiju koju će predati predsjedniku države, a kojem će tražiti hitnu sjednicu Sabora nakon one konstituirajuće koja će održati nakon što bude formirana parlamentarna većina. Očekuju dobar odaziv građana.

Kaže kako Zakon o obnovi Zagreba koji je trenutno u javnoj proceduri nije dobar. "Imamo brojne prijedloge izmjena. Ukoliko sa stručnjacima s kojima surađujemo procijenimo da se ovaj ne može popraviti, onda ćemo ići s alternativnim prijedlogom", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I HDZ i SDP u svom izbornom programu imaju Zakon o obnovi Zagreba. "Mislim da su shvatili jedni i drugi da će imati štetu od toga. Nismo mogli vjerovati da će se ići na raspuštanje Sabora da bi netko osvojio više mandata. Jedni i drugi obećavaju zakon. Nije ideja pošto-poto usvojiti loš zakon, ali je nedopustivo da više od 6 mjeseci nakon potresa tamo u listopadu usvojimo zakonski okvir", kazao je Tomašević.

Ističe kako očekuju da će u Sabor ući s tri do četiri saborskih zastupnika/zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo izvrsnu listu u sve četiri zagrebačke jedinice, ali izlazimo u svih 10 izbornih jedinica. Teme su zeleno i otporno gospodarstvo uz dostojanstvene uvjete rada, društvena jednakost i demokratizacija i borba protiv korupcija", rekao je, među ostalim, Tomašević. 

Bilo je riječi o Osnovnoj školi Bukovac kojoj je gradonačelnik Bandić obećavao obnovu nakon potresa, a u međuvremenu su smanjili budžet za popravak iste. Djeca se još ne mogu, niti će se uskoro moći vratiti u školske klupe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo