Može li Hrvatska progutati policajca s dildom?

12.6.2010.
19:47
VOYO logo

Na glavnom nacionalnom trgu, Trgu bana Jelačića u Zagrebu, vijori se četiri zastave duginih boja, simbola međunarodnog LGBTIQ i Pride pokreta.

arti-201006010515006''Isticanje tih zastava, sada već tradicionalno četvrtu godinu za redom, važno je za zagrebačku i hrvatsku LGBTIQ zajednicu jer zastavama simbolički poručujemo da smo ovdje, da nas ima svugdje, da imamo pravo na javnost, na javno iskazivanje naših seksualnih i rodnih identiteta, da je Zagreb naš grad, da u njemu živimo i želimo živjeti slobodni od nasilja i diskriminacije'', stoji u priopćenju organizatora,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povorka ponosa LGBTIQ osoba (lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne, interseksualne i queer osobe) Zagreb Pridea 2010. održat će se 19. lipnja s početkom u 14.00 sati na Trgu žrtava fašizma te će nakon prolaska centrom grada (Račkoga-Jurišićeva-Trg bana Jelačića-Gajeva-Teslina) završiti na Zrinjevcu gdje će se održati javni skup s prigodnim govorima i zabavnim programom.

Tema ovogodišnjeg Zagreb Pridea je sloboda seksualnog i rodnog izražavanja te slavljenje i poštivanje različitosti seksualnih i tjelesnih praksi svih ljudi. Vizualna kampanja odražava upravo tu poruku sa sloganom ''Hrvatska to može progutati'', što znači, tvrde organizatori, da naše društvo može i mora poštivati, uvažavati i prihvaćati sve razlike i sve osobne i kolektivne identitete, izražavanja i prakse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Poster 'Organi reda su tu da služe' s policajcem koji umjesto pendreka u ruci drži dildo želi poručiti da svaka institucija mora pružati javnu uslugu građanima i građankama, uvijek držeći se i provodeći zakone i temeljne vrijednosti naše Republike. Nama nije bitno je li policajac gej ili ne, nije nam važno što će njemu seksualno pomagalo, s kim i kako ga želi koristiti jer svi ljudi moraju imati slobodu da svoja tijela i svoju spolnost izražavaju i prakticiraju na način na koji to žele'', stoji u priopćenju.

''Isto vrijedi i za stisnutu šaku u čuvenom stavu otpora s krilaticom ''Idemo dublje!''. Ići dublje znači hrabro i sveobuhvatno zahvatiti u ono što je u našem društvu loše, nepravedno i nepošteno te snagom otpora i protesta mijenjati našu okolinu kako bi postala bolja i pravednija za sve ljude'', dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo