stigli gosti sa svih strana / Motovun Film Festival postao punoljetan, svoj 18. rođendan proslavio kako mu priliči!

Postao je punoljetan i svoj 18. rođendan pošteno proslavio. Stigli su gosti sa svih strana, a najviše oni iz filmskog svijeta. Ipak je riječ o legendarnom Motovun Film Festivalu

27.7.2015.
18:23
VOYO logo

Tisuće prskalica na 277 metara nadmorske visine upalile su se u čast 18. rođendana motovunskog filmskog festivala.

Prve riječi je posjetiteljima izgovorio Tit Emanuel, sin Nataše Dorčić i Svena Medvešeka. On je prva motovunska beba -  začet je u sobi 107 na prvom izdanju ovog festivala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku ovaj je festival bio zamišljen kao oaza iznad doline rijeke Mirne -  za mali broj filmofila. No kroz godine – narastao je, odrastao i sad već ozbiljno korača kroz život.

"U početku nitko nije vjerovao da će to ovako izgledati. Ja sam jedan od dvoje ljudi koji ovdje rade od početka, i ja sam mislio da je to posao za nekoliko mjeseci. Nitko nije imao ideju gdje idemo, što radimo, na što se spremamo", kazao je Igor Mirković, direktor Motovun Film Festivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine pripremili su oko 120 filmova svih žanrova, pristiglih iz čitavog svijeta.

"Od samog početka znao sam da će ovo postati posebno mjesto za nezavisnu kinematogafiju, i za nezavisno mišljenje", dodaje Mike Downey, filmski producent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarmantna je to filmska smotra na brdu filmova, na koje će se i ove godine uspeti mnogi ljubitelji, ali i stvaratelji sedme umjetnosti.

"Ovdje je predivno, nisam nikada prije bio. Bio sam zaista iznenađen ljepotom ove lokacije i svega vani", izjavio je Marco Lorenzini, glumac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osamnaestom izdanju zemlja partner je Francuska, a geslo – pravo buntovničko, u skladu s Motovunskim nježnim godinama – radi što hoćeš, gledaj što hoćeš.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo