MOSTOVCI SE OBRUŠILI NA GODIŠNJE IZVJEŠĆE HERA-e: / 'Radili ste vrlo malo ili ništa, na štetu građana i na korist pojedincima'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
4.10.2017.
23:23
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

'Situacija u enegetici je loša, tu postoji vaša ozbiljna odgovornost, smaram da niste opravdali naziv neovisnog, stručnog regulatora koji je zakonom obvezan raditi u interesu Hrvatske', rekao je 'mostovac' Slaven Dobrović predsjedniku Upravnog vijeća HERA-e Tomislavu Jurekoviću.

HERA je, kaže, radila vrlo malo ili ništa od toga, “dakle na štetu građana, a na korist pojedincima, pa se nada “da će nadležne institucije poraditi na tom pitanju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobrović HERA-i zamjera da u izvješću ne spominje cijenu kilovat sata topline, iako u mnogim mjestima građani plaćaju visoke troškove za grijanje.

Tvrdite da štitite potrošače, no kad vam se ukazuje na nelogičnosti proglašujete se nenadležnim, a primjer za to je ugradnja mjerila, odnosno brojila potrošnje energije, rekao je Dobrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izvješće treba odbaciti'

Izvješće treba odbaciti i svatko tko tako ne postupi štiti kriminal koji se događa u HERA-i i hrvatskoj energetici, poručuje Nikola Grmoja (Most).

Miro Bulj (Most) tvrdi da će zbog subvencija za vjetroelektrane struja u Dalamaciji biti skuplja za sto kuna mjesečno. Zanimljivo je kome su sve na silvestrovsku noć dijeljeni poticaji, poglavito za vjetar, kaže Bulj i spominje firme bivših direktora HEP-a i pomoćnike ministra Ivana Vrdoljaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podršku Izvješću najavljuju vladajući HNS i HDZ, ali i SDP. Darko Horvat (HDZ) kaže da je izvješće metodološki korektno sastavljeno, HERA radi u okviru zakona i pravila, odgovara Stjepan Čuraj (HNS) na opaske o vjetroelekranama.

Ne možete ovo podržati, poručuje SDP-u Bulj, a Gordan Maras (SDP) uzvraća da nikakvo SDP-ovo glasovanje neće prekinuti, odnosno promijeniti stanje u energetici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Most je dva puta doveo HDZ na vlast, podsjeća ga Maras.

Sabor je kasno u četvrtak raspravljao i o radu Probacijske službe u prošloj godini, po riječima Vladina predstavnika Služba je ostavrila odlične rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo