VELIKO UZBUĐENJE U MOSTU, PO ANKETAMA OSVAJAJU 8 MANDATA: / Grmoja otkrio što će 'sigurno tražiti', Raspudić decidirano: 'Imamo svo vrijeme svijeta'

Image
Foto: Screenshot: RTL

Raspudić tvrdi da Most neće kompromitirati svoje politike

5.7.2020.
19:37
Screenshot: RTL
VOYO logo

Prema izlaznim anketama, Most osvaja osam mandata na parlamentarnim izborima, a Nino Raspudić bi trebao ući u Sabor.

Raspudić je u stožeru Mosta komentirao izlazne ankete. "Most je nazad u igri, to je jako je dobar rezultat za nas. Moguće je da se ulove dva mandata i u prvoj i drugoj jedinici. Imamo svo vrijeme ovog svijeta i nećemo kompromitirati svoje politike", komentirao je Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na izlazne ankete osvrnula se i Marija Selak Raspudić. "Polako, ne treba im davati preveliku važnost iako to zasad zvuči dobro za Most, pogotovo imajući u vidu činjenicu da su oni u startu bili otpisani. Ono što je ovdje osnovno jest zahvaliti svim biračima i volonterima koji su nam pomogli, bez kojih ovo ne bi bilo moguće", rekla je Selak Raspudić.

Nisam imala nikakva očekivanja, bila sam zadovoljna što sam dala sve od sebe". Na pitanje o koaliranju kaže: "Ne padaju nam na pamet pretrčavanja, nismo žetončići, imamo interes da mijenjamo vlasti. Rekli smo da je naš uvjet promjena izbornog zakona", rekla je Selak Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li onda i suprug doprinijeli povratku Mosta, kazala je: "Ne bih nas isticala, ali doprinijeli su i mostovci koji su nam pokazali povjerenje, i svi koji su glasali za nas", kazala je Selak Raspudić, prenosi Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božo Petrov u stožeru je dočekan s ovacijama. Novinarima je rekao da će se obratiti kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u nedjelju po objavi izlaznih anketa kako je Most jedini na izbore izašao kao samostalna politička opcija i ostvarila fenomenalan rezultat najavivši kako će im prvi potez biti iniciranje promjene izbornog zakona.

„Jedina smo politička opcija koja je na ove izbore izašla samostalno i ostvarila jedan fenomenalan rezultat, svi su išli s nekakvim velikim koalicijama, od Možemo do Domovinskog pokreta, SDP-a i HDZ-a, jedino Most je nastupio samostalno”, izjavio je Grmoja koji smatra da su birači to prepoznali i nagradili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je kako će im jedan od prvih poteza biti iniciranje promjene izbornog zakona.

"Ono što ćemo sigurno tražiti i što će biti jedan od naših prvih prijedloga je iniciranje ukradenog referenduma o promjeni izborno zakona, to je majka svih reformi”, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao prioritete Mosta naveo je i reformu pravosuđa, borbu protiv korupcije i klijentelizma, rezanje državnog aparata i nameta poduzetnicima, ali i povratak poljoprivredi.

O postizborni suradnjama Grmoja kaže da će surađivati sa svima na programskim politikama i zakonima koji idu u korist hrvatskim građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„I dosad smo u Hrvatskom saboru podržavali zakone i HDZ-a i SDP-a tako da nismo isključivi, otvoreni smo i konstruktivni i takvi ćemo nastaviti dalje”, rekao je Grmoja.

Kako večer odmiče tako se epidemiološke mjere sve manje primjenjuju, okupljeni članovi i simpatizeri Mosta pjevaju, plješću, grle se i ne poštuju socijalnu distancu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo