petrov o krizi u političkom vrhu / 'Most je spreman na nove izbore, mi nismo ušli u politiku da od nje zarađujemo'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Mi smo bili spremni u svakom trenutku od izborne noći. Naša prednost je u tome što nismo ušli u politiku da od nje zarađujemo', poručio je šef Mosta Božo Petrov

9.5.2016.
17:06
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i šef Mosta Božo Petrov je u intervjuu za Radio Dalmaciju komentirao je nestabilnu političku situaciju u državi te poručio kako je njegova stranka spremna na nove izbore.

Ne smatra da je pogriješio s odabirom HDZ-a kada su krenuli u formiranje vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih rekao da sam pogriješio zato što se ona druga strana, koalicija Hrvatska raste, ponijela kako se ponijela. To je bila metoda isključenja, nakon toga smo dali priliku drugoj strani i s njima sastavili Vladu, trenutno jesmo u suradnji, nismo u braku, i nadam se da nam je isti interes - provođenje reformi", istaknuo je Petrov.

Potpredsjednik Vlade se nada da do novih izbora neće doći, ali kaže kako je Most spreman i na tu opciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo bili spremni u svakom trenutku od izborne noći. Naša prednost je u tome što nismo ušli u politiku da od politike zarađujemo. Mi smo ušli stvari promijeniti, ako će to građani honorirati i prepoznati i dati nam glas- super, mi ćemo za njih raditi. Ako im je draži SDP, HDZ ili neka druga stranka, neka glasaju za njih", rekao je Petrov, dodajući da bi slučaj Lozančić i prozivke predsjednice da je bivši šef SOA-e bio osobni obavještajac Zorana Milanovića trebalo izvesti na čistac.

"Mene smeta takva tvrdnja jer, ako ćete nešto tako izreći, onda morate stvari istjerati na čistac. Ne možete optužiti nekoga, a da niste dali jasne dokaze jer to baca jako veliku mrlju na osobu poput gospodina Lozančića koja možda nije kriva. Ako je kriva, onda želim znati da je kriva. Ako stvarno postoje dokazi za takvu optužbu onda bi bilo minimalno korektno ili da se provede istraga ili da se na kraju povuku riječi", zaključio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo