MORH / zaboravio ženu koju su teško ranili MIG-ovi

'Ne, nitko me nije zvao i nudio odštetu. Nemam pojma. Znam samo da do kraja mjeseca moram na još jednu operaciju, da vide što će mi biti od ruke.

13.4.2011.
11:10
VOYO logo

Teško ranjena žena ništa ne zna o ponuđenoj nagodbi, koju je još prije dva mjeseca spomenuo ministar obrane Davor Božinović.

U MORH-ovoj službi za odnose s javnošću kažu da su zahtjev za naknadu štete podnijeli DORH-u, koji je tražio dopunu medicinske dokumentacije. Tvrde da je u petak održan sastanak s Klipinom odvjetnicom te da je ponuđena isplata predujma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O iznosu odštete ne žele govoriti, jer će se ukupan iznos utvrditi kad se prikupi potrebna dokumentacija i provedu vještačenja, piše Večernji list.

Nekoliko dana nakon što je ministar iznio uzrok zrakoplovne nesreće, za koju je MORH-ovo povjerenstvo utvrdilo da se dogodila zbog pogreške pilota satnika Igora Trošelja i natporučnika Marijana Kudlika, karlovačko tužiteljstvo podnijelo je zahtjev za provođenje istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tom zahtjevu piloti su u utorak ispitani na Županijskom sudu u Puli, kamo su u odorama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva došli nešto prije devet sati.

"Udovoljili smo zahtjevu suda iz Karlovca", kazala je Edvina Draguzet, sutkinja i glasnogovornica pulskog suda, ne otkrivajući jesu li piloti, prijavljeni za kazneno djelo za koje je predviđena kazna od jedne do 10 godina zatvora, iznosili obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, za istragu o padu dvaju MIG-ova nadležni su sud i tužiteljstvo u Karlovcu, no kako su piloti u bazi u Puli, iz Karlovca je poslana zamolnica da ih ispita tamošnji istražni sudac.

Vezani članci:

arti-201009240706006 arti-201009240802006 arti-201009230694006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo