32. OBLJETNICA USTROJAVANJA / MORH najavio pojačanu buku za vikend u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Privremena regulacija prometa na Jarunu

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U nedjelju 28. svibnja na RSC "Jarun" od 10 do 20 sati održat će se izložba vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske, pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske i prigodan letački program. Generalna proba je danas

27.5.2023.
9:11
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Tijekom vikenda u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji moguća je pojačana buka, upozoravaju iz MORH-a.

Naime, povodom 32. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske planirane su aktivnosti koje bi je mogle uzrokovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju 28. svibnja na RSC "Jarun" od 10 do 20 sati održat će se izložba vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske, pokazne vježbe pripadnika Hrvatske vojske i prigodan letački program. Generalna proba je danas.

"Tijekom navedenih aktivnosti može se očekivati pojačana buka na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Ministarstvo obrane poziva i moli vlasnike bespilotnih letjelica (dronova) da tijekom subote 27. i nedjelje 28. svibnja 2023. godine, sukladno zakonskoj regulativi ne koriste dronove na području Grada Zagreba, zbog navedenih planiranih aktivnosti povodom 32. obljetnice Hrvatske vojske. Zahvaljujemo građanima na razumijevanju", poručili su iz MORH-a.

Grad Zagreb je dao suglasnost za privremeno zatvaranje prometa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu (27. svibnja) od 13 do 21 sat te 28.5. od 6 do ponoći na lokaciji ŠRC Jarun, od ulaza Hrgovići do ulaza Hrvatskog sokola. U nedjelju će promet biti zatvoren od 13 do 16 sati na parkiralištu kod Crkve Svete Mati Slobode na Jarunu.

"Podsjećamo: na Jarunu je svaki zadnji vikend - vikend bez automobila te će na ŠRC moći ući samo službena vozila i vozila za potrebe sportskih klubova koji djeluju unutar Jaruna. Parkirati se može u Ulici Hrvatskog Sokola i na novouređenom parkingu na ulazu kod Hrvatskog Sokola", poručili su iz Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo