'TREBAJU LI NAM DETEKTORI METALA?' / Mojmira detektirala pravi problem klubova s cajkama: 'Ovaj koktel nasilja i narodnjaka malo koga će začuditi'

Tematski partiji, karneval, šampanjci, plesačice, vatra i raskoš opisuju kako izgledaju vikedni u narodnjačkom klubu Ritz na zagrebačkoj Trešnjevci

24.4.2023.
23:46
VOYO logo

U klubu gdje je ubijen Tomislav Sabljo za šankom su bili specijalci izvan službe kao gosti. Policajac čijim je oružjem ubijen Sabljo radio je na crno u klubu. Ali kako je netko uspio ući s oružjem? Nije prvi put da se desilo da se pleše na cajke i pokušava nekog ubiti, javlja Danas.hr.

Tematski partiji, karneval, šampanjci, plesačice, vatra i raskoš opisuju kako izgledaju vikedni u narodnjačkom klubu Ritz na zagrebačkoj Trešnjevci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I premda će ovaj koktel nasilja i narodnjaka malo koga začuditi, problem je u tome što u te i takve klubove izlaze vaša djeca. Mladi, znamo svi, religiozno izlaze u klubove gdje se puštaju cajke, a ako već idu na ista gdje i dečki s Knežije i osuđeni kriminalci nas je zanimalo ne bi li onda na ulaze makar trebalo staviti detektore metala", rekla je Mojmira Pastorčić.

Dva pištolja u klubu

U subotu rano ujutro u klubu su bila dva pištolja. Jedan je imao ubijeni Tomislav Sabljo, a drugi zaštitar koji je pištolj dobio od suspendiranog policajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da u klubu postoji detektor metala i da su mjere osiguranja bolje bi li došlo do takvog incidenta? Što bi se onda dogodilo?

Ubijeni, Tomislav Sabljo prvo je mahao oružjem, a zatim je prijetio jednom gostu te je navodno sudjelovao i u tučnjavi. U 4:40 ujutro četiri je metka u njega ispalio zaštitar kluba koji je prvo priznao ubojstvo, a zatim ga negirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SADA JE SVE POZNATO /

Policija objavila detalje kobne noći u kojoj je ubijen Tomislav Sabljo: Pištolj je redaru dao policajac udaljen iz službe

Image
SADA JE SVE POZNATO /

Policija objavila detalje kobne noći u kojoj je ubijen Tomislav Sabljo: Pištolj je redaru dao policajac udaljen iz službe

"Prema zadnjim informacijama pištolj nije pronađen kod počinitelja, odnosno onoga koga policija drži da je počinitelj i koji je za to osumnjičen, što komplicira slučaj", pojasnio je Željko Cvrtila, magistar kriminalistike, novinar je Jutarnjeg lista Dušan Miljuš prema cijeloj situaciji izrazio svoju zabrinuost jer je moglo biti puno više žrtava.

"Ono što je zanimljivo da su u klubu bila trojica specijalaca, izvan službe, kao gosti, navodno su samo ispijali piće", dodao je Miljuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legalno je posjedovao oružje

Policajac koji je na crno bio redar u klubu, legalno je posjedovao pištolj koji je proslijedio svom šefu. Ranije je suspendiran zbog navodnog primanja mita.

Kako i zašto uopće netko dođe u klub s oružjem i trebaju li se na ulazu klubova nalaziti detektori metala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Sraka, tajnik Sindikata zaposlenih u zaštitarskoj djelatnosti, objasni je da se takav propis lako donese, no da nije jednostavan u realizaciji.

"Kada vi sada s ručnim detektorom tražite oružje kod osobe i nađete ga, i što ćete onda vi nenaoružani? Hoćete li kada pronađete kod nekoga pištolj zamoliti tu osobu da ode?", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebaju li nam detektori metala? Je li to rješenje? Svakako, možda treba i posložiti zakonske okvire. Ne dozvoliti na mjesta javnog okupljanja, osim ljudima koji su policajci, da mogu doći s oružjem", dodao je Cvrtila.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo