MJERA ZA MLADE / Mogu li mladi preko stručnog osposobljavanja doći do posla: troje Splićana vide svjetliju budućnost ove mjere

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Glavni cilj SOR-a je mladima bez radnog iskustva u zvanju za koje su se obrazovali omogućiti usvajanje relevantnih znanja

28.3.2017.
13:42
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Da situacija u Hrvatskoj po pitanju posla nije bajna, najbolje znaju mladi. Mjera stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa uvedena je krajem 2010. godine, i vrlo brzo postala je okosnicom aktivne politike zapošljavanja u Hrvatskoj, piše Splitski dnevnik.

U 2016. godini jednu od državnih mjera za zapošljavanje koristilo je oko 70 tisuća osoba, a očekuje da će se ta brojka ove godine povećati. Zašto se baviti vrednovanjem rada i planiranjem zapošljavanja novih kadrova kad na raspolaganju stoji gotovo nepresušan bazen besplatne visokoobrazovane radne snage, uz odsustvo obveze da im se u budućnosti ponudi radno mjesto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni cilj SOR-a je mladima bez radnog iskustva u zvanju za koje su se obrazovali omogućiti usvajanje relevantnih znanja koja im mogu pomoći u pronalaženju stabilnog posla. U Hrvatskoj je trenutno oko 20 tisuća mladih ljudi uključeno u stručno osposobljavanje, no očekuje se da će ove godine ta brojka premašiti 40 tisuća.

Ostalo pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo