GLAZBA KAO FRONTA / Močvara se prisjeća Tuste, neprežaljenog pjevača KUD Idijota

O Tusti - pankeru, ali prije svega sindikalnom povjereniku - snima se i film čiju ćemo najavu imati prilike pogledati u srijedu, 28. listopada u Močvari u sklopu tribine posvećene glazbi s političkom porukom i glazbenicima/aktivistima koji je stvaraju

24.10.2015.
13:46
VOYO logo

U listopadu 2015. navršile su se tri godine od smrti Branka Črnca Tuste, na prostorima bivše Jugoslavije poznatog pjevača legendarnog punk rock benda KUD Idijoti, a u njegovom gradu Puli još poznatijeg sindikalista u firmi TESU unutar lokalnog brodogradilišta Uljanik.

Iako Tustina predanost sindikalnom radu za Puljane ne predstavlja novost, mnogim štovateljima njegovog lika i djela taj dio života ostao je manje poznat, a koliko je  bio bitan samom Tusti najbolje znaju oni koji su uz njega živjeli i radili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Tusti - pankeru, ali prije svega sindikalnom povjereniku - snima se i film čiju ćemo najavu imati prilike pogledati u srijedu, 28. listopada u Močvari u sklopu tribine posvećene glazbi s političkom porukom i glazbenicima/aktivistima koji je stvaraju.

O tome što znači živjeti politički rad kroz glazbu i ima li takva glazba šanse proizvesti kakav društveni efekt na tribini ćemo razgovarati s Andrejem Korovljevom, redateljem filma, Rajkom Kutlačom, Tustinim sindikalnim kolegom i suborcem iz firme Uljanik, Tanjom Tomić, članicom aktivističkog zbora Praksa iz Pule i Matijom Vlašićem iz antifašističkog koncertnog kolektiva Torpedo Syndicate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribina je organizirana u suradnji Udruženja za razvoj kulture - URK, Kluba Močvara i Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID).

Program su sufinancirali Grad Zagreb i Hrvatski audiovizualni Centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo