MNOGI SU SE RAZOČARALI: / Očekivalo se pojeftinjenje autoškole, no uslijedile su šokantne vijesti

Image
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL

Autoškole poručuju da odavno djeluju na granici rentabilnosti.

3.1.2018.
12:27
Krunoslav Petrić/PIXSELL
VOYO logo

Iako su se mnogi radovali zakonskim izmjenama i liberalizaciji tržišta autoškola, misleći da će takve promjene dovesti i do nižih cijena, čini se da od pojeftinjenja neće biti ništa. Naprotiv, Slobodna Dalmacija javlja kako su autoškole na splitskom području čak i poskupjele, i to za deset posto.

Tako će kandidati za polaganje "B" kategorije i osposobljavanje u autoškoli sada morati izdvojiti oko 6600 kuna. Prema tom izračunu, sada će sat vožnje iznositi oko 159 kuna u odnosu na prijašnje 143 kune, za svaki od 35 sati praktične nastave. Cijena teoretske nastave iznosi tridesetak kuna, što je barem osam kuna više nego prije, a budući vozači ih moraju odslušati 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako tome dodamo i ostale troškove, cijena vozačke dozvole sa 7200 kuna raste na oko 8000.

Autoškole poručuju da odavno djeluju na granici rentabilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rast tarifa se bilježi u cijeloj Dalmaciji, što je razumljivo kada pogledate da je sat vožnje dosad iznosio 115 kuna bez PDV-a, gdje su uračunati troškovi vozila, goriva, stručne osobe s licencijama, hladnog pogona i ostalog. U kojoj to uslužnoj djelatnosti ili zanatu imate tako niske cijene? Mi time nismo pokrivali ni osnovne troškove", poručuje predsjednik nacionalnog udruženja autoškola pri HGK Denis Ožegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo