MNOGI / HDZ-ovci NE MIRE SE S ISKLJUČENJEM HASANBEGOVIĆA: Zasuli su stranački Facebook ljutitim komentarima: 'Varate narod!'

Image
Foto: PIXSELL / Facebook
9.5.2017.
13:09
PIXSELL / Facebook
VOYO logo

Hasanbegović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, održanoj u stožeru gradonačelničke kandidatkinje Brune Esih (na čijoj se nezavisnoj listi pojavio kao kandidat što je bio neposredan povod njegovu isključenju) kazao da je Plenković samovoljno pretvorio HDZ u "jamca Agrokoru" i "taoca jednog čovjeka (ministra Marića) koji čak i nije član stranke", te da je političkom trgovinom u Saboru pretvorio "politički život u moralnu kaljužu". Ustvrdio je i da u "HDZ-u nezadovoljstvo vrije ispod površine".

Image
HASANBEGOVIĆ UDARIO PO PLENKOVIĆU: /

'HDZ pretvara politiku u moralnu kaljužu, a premijer jeftinim smicalicama radi na koaliciji sa SDP-om'

Image
HASANBEGOVIĆ UDARIO PO PLENKOVIĆU: /

'HDZ pretvara politiku u moralnu kaljužu, a premijer jeftinim smicalicama radi na koaliciji sa SDP-om'

"Sve što Hasanbegović čini negacija je Tuđmana i HDZ-a"

A nakon što je Hasanbegović nekoliko sati kasnije obaviješten da mu je, u skladu sa Statutom HDZ-a, prestalo članstvo u stranci jer se bez suglasnosti kandidirao na drugoj listi, a ne HDZ-ovoj, oglasio se i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić oštro iskritiziravši Hasanbegovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio Brkićeve izjave objavljen je i na zidu HDZ-ove službene stranice na Facebooku.

"Sve što čini Hasanbegović negacija je dr. Tuđmana i HDZ-a. Nikada nije stao u obranu Hrvata u BiH i HVO-a! Razbacuje se izrazima poput "kaljuža", govori o "strateškom partnerstvu" s Mostom, no "zaboravlja" da je upravo on kao ministar i član Predsjedništva HDZ-a glasovao za rušenje Vlade HDZ-a i Mosta. Ne sjećam se da je tada podupro nas, svoje kolege, koji smo se suprotstavili rušenju vlastite Vlade", objavljeno je jučer poslijepodne na HDZ-ovoj stranici na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne lupajte po Hasanbegoviću, gubite glasače sigurno"

Naravno, odmah su uslijedile reakcije, odnosno komentari kojima se u većini podupire Hasanbegovića, a žestoko napada ponajprije Brkića, a zatim Plenkovića i cijelo vodstvo HDZ-a. Ovo su neki od stotinjak komentara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne lupajte po gosp. Hasanbegoviću on je jedna od najpoštovanijih osoba u HDZ-u poslije predsjednika Tuđmana! Gubite glasače sigurno!"

"Obuljenka, Dalićka, Šeks, Božinović i ostali udbaši varate narod, ali nećete dugo. Plenkoviću živjela Bruna, Zlatko i general. IDEMO po pobjedu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Hasanbegović je jedan od rijetkih časnih ljudi u hrvatskoj politici."

"Ono što vi činite suprotno je onome što je radio i mislio dr. Tuđman, u grobu bi se okrenuo. Nikad više glas za vas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vaso, ne laprdaj. Da nije Hasana ne biste nikada došli na vlast. I ti ćeš ostati upamćen kao sluga briselskog ćate."

Image
Image

HASANBEGOVIĆ SE OGLASIO NAKON IZBACIVANJA IZ HDZ-a: Evo o čemu će ovisiti njegov glas u Saboru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bravo, nadmašili ste sve Pupovčeve plaćenike!"

"Raspišite unutarstranačke izbore i omogućite članstvu da se izjasniti kako zamišljaju HDZ. Možda ste Vi autentični HDZ? A ja bih voljela vidjeti odluku kojom se Hasanbegovića isključuje iz HDZ-a, ako je vjerovati portalima potpisanu od zamjenika glavnog tajnika. Voljela bih znati koje ga je stranačko tijelo isključilo i s kojim obrazloženjem. Hasanbegović se usudi za razliku od Vas koji se ne usudite."

"Došli ste na vlast, a sad smo mi neprijatelji, a oni koji mrze hrvatski narod i svaku državu Hrvatsku sad su vaši pajdaši u vlasti i sad ćete s njima graditi našu domovinu koja će, kako ti isti kažu, biti skrckana i posrana i koja, prema tim vašim budućim partnerima, nema pravo na život i postojanje, bravo, nadmašili ste sve Pupovčeve plaćenike!!! Pa se pitam ima li kraja? Moj nesretni hrvatski narode."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Hahaha smišni ste, svjesni ste da vam desno orijentirani više glasa dati neće, ali ne brinite, vaši nalogodavci uskoro će vas spojiti sa SDP-om, tako da možete završiti priču s hrvatskom državom."

"Kad onaj koji ne zna ni prepisati diplomski kritizira čovjeka s doktoratom. #веродостојно"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Mnogo je manje komentara u kojima se opravdava odluka o isključenju Hasanbegovića iz stranke i daje podrška stranačkom vodstvu. U jednom takvom stoji: "Nikada mu nije niti bilo mjesto u HDZ-a, a kamoli što je uz HDZ dobio priliku da od anonimusa nešto pokuša značiti. Tisuće znanstvenika, doktora nauka, stručnjaka svih profila nikada niti ne dobiju priliku, on je svoju svojim ponašanjem suprotnim svakom zdravom razumu na sreću pokazao i dobio zasluženi crveni karton."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo