Mljekari zaoštrili, blokirali državne ceste!

Mljekari koji su napustili sastanak s otkupljivačima mlijeka nastavili su prosvjede.

22.2.2012.
16:56
VOYO logo

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je za HRT da pregovori proizvođača mlijeka i otkupljivača još traju. Dodao je da dio proizvođača, koji su nakratko napustili sastanak, blokirali zagrebačku Slavonsku aveniju te se vratili na sastanak, ima vrlo tvrdo stajalište u pregovorima. Zahtijevaju korjenite reformske promjene i od toga ne odstupaju te pritisak vrše blokadama prometa. Otkupljivači nude za litru mlijeka 2,41 kunu. Prosječna otkupna cijena mlijeka u 2011. bila je 2,53 kune, a cijena koju traži veći dio proizvođača viša je oko 5 posto.

Mljekari koji su napustili sastanak nastavili su s prosvjedima, pa su tako od 15,40 sati, u vrijeme kada najviše ljudi ide kući s posla, blokirali jednu od 'žila kucavica' zagrebačkog prometa - Slavonsku aveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet je blokiran u oba smjera, a preusmjerava se zaobilaznim putevima.

Mljekari su blokirali i Zagorsku magistralu kod Velikog Trgovišća. Također promet je zbog blokade mljekara prekinut na Podravskoj magistrali ( D2) u mjestima Štaglinec, Kloštar Podravski, Poljanec i Vratno Donje, na D28 u Velikom Grđevcu, na D43 u Bjelovaru kod Sirele, na čakovečkoj obilaznici (D3) kod rotora Nedelišće i na raskrižju za Ivanovec, na čepinskoj obilaznici ( D7) i đakovačkoj obilaznici. Zbog blokade državne ceste Sl. Brod-Nova Gradiška, zatvoren je čvor Lužani na autocesti A3 Bregana–Lipovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naizmjence se, zbog prosvjeda, vozi Podravskom magistralom (D2) u Virju, na D45 u Garešnici (ulica Petra Svačića) i na državnoj cesti D41 u Bojnikovcu i Goli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo