njegova razrednica za vijesti.hr / Mladom Sergheju Hrvatska je obećana zemlja, ali mu zbog birokratske zavrzlame iz Pule prijeti deportacija

Image
Foto: Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

Iako ne prođe dan da ne čujemo kako je neki od pripadnika perspektivne 'mladosti' otišao iz Hrvatske u potragu za bolju budućnost, postoje neki kojima je Lijepa naša obećana zemlja

13.3.2018.
8:57
Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Moldavac Serghej Roscsa u Puli živi skoro desetljeće, u svibnju će navršiti 21 godinu, no strahuje da neće još dugo moći boraviti u Hrvatskoj.

Sergheju je, naime, dozvola za boravak vrijedila do kolovoza ove godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije mjesec dana stiglo mu rješenje u kojem on gubi pravo na daljnji boravak u RH jer više nije pod skrbništvom majke koja je otišla iz Hrvatske u studenome 2016. godine (zakon pod kojim dobili dozvolu boravka bio je spajanje obitelji) i ne dozvoljavaju mu boravak unatoč potvrdi o nekažnjavanju, svjedodžbi iz osnovne i srednje škole, ugovora o radu i prebivalištu, piše Glas Istre.

U MUP-u u Puli su mu pokušali izaći u susret, no o tome odlučuju više instance u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu sudeći riječ je o još jednoj birokratskoj zavrzlami, baš kao i sve u Serghejevom životu, sve je uvijek tako komplicirano. Možda je stoga i on izrazito smiren i neuobičajeno pristojan za svoju generaciju i sugovorniku se obraća s rijetko viđenim poštovanjem. 

Serghej je Puležan više nego išta drugo, u Puli je proveo skoro pola života, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Puli se obrazovao, završio srednju medicinsku. Tamo radi u ronilačkom klubu "Orca." i tamo se zaljubio i živi s djevojkom. U Puli slika i svira u bendu. 

Nama se javila njegova bivša razrednica te za Vijesti.hr potvrdila kako je Serghei jedno zaista 'prekrasno mlado biće' te poručila kako mu treba pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim Vas pomozite nam, jedino snagom medija možemo zaustaviti ovakvo uništavanje jednog mladog života. Ja sam bila razrednica Sergheiu kroz srednju medicinsku školu i mogu bezuvijetno tvrditi da u cijelom svom radnom stažu nisam srela učenika s takvim moralom, etikom i empatijom. Jedno prekrasno mlado biće koje je kroz cijelo svoje školovanje pomagalo drugima kroz mnoga volontiranja, a sada treba i sam pomoć", poručila je njegova razrednica Ana Krelja.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo