Mladić za neispravan Porsche dao 118.000 kn

Na aukciji zaplijenjenih pokretnina koju su organizirali poreznici u Rijeci čak četiri osobe bile su zainteresirane za 'neisparvni' Porsche.

22.5.2012.
21:29
VOYO logo

Riječki poreznici u utorak su zaključili drugu ovogodišnju javnu dražbu pokretnina zaplijenjenih u postupcima ovrhe. Među njima je bio i jedan Porsche koji je poprilično privukao pozornost javnosti.

U nadmetanje su krenula četvorica zainteresiranih, a u žestokoj završnici ostala su dvojica i Porsche je od početnih 60 tisuća dosegao cijenu od 118 tisuća kuna. Tako je atraktivni automobil s oznakom "neispravan", jer je na prodaju bila karoserija bez motora, kotača i farova, prodan jednom mladiću iz Gračaca. Varaždinac koji ga je želio dovesti u vozno stanje procijenio je da za njega može dati najviše 117.500 kuna, te odustao od "utrke", piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko smije kupovati?

Od poreznika, kako kaže zakon, zaplijenjene automobile i druge pokretnine ne može kupiti ovršenik, onaj kome je zbog naplate potraživanja oduzet, no nema zakonske zapreke da na dražbi takav automobil kupi netko bivšem vlasniku blizak: sin, brat, prijatelj, posredno za njega, što nije protuzakonito. Nije poznato je li mladić koji je kupio Porsche u rodu s njegovim prijašnjim vlasnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo