BUDITE NA OPREZU / Mladić u Dubrovniku platio polog i najam za stan koji ne postoji: Zbog prijevare ostao bez 800 eura

Savršen oglas, prekrasan stan, cijena povoljna, ljubazni vlasnici i vi im uplatite polog i prije nego što ste stan došli pogledati te ostanete bez novca i stana

15.10.2023.
21:58
VOYO logo

Sve više građana u očaju traženja stana nasjednu na naizgled dobru priliku pa ostanu bez stana i bez novca. Ovaj tjedan u na području Dubrovnika policiji su prijavljene dvije takve prijevare, javlja RTL Danas.

Za moderan jednosoban stan od 45 kvadrata na odličnoj lokaciji u Dubrovniku cijena je 400 eura na mjesec. To je sve što je 30-godišnja Dubrovčanka tjednima tražila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lažni oglas

Oglas je Facebooku objavila žena koja se iseljavala iz stana, i povezala je s lažnim vlasnikom.

"Ispričali smo se lijepo, govorio mi je kako ima ženu, kćerku knjigovođu, da on vodi restorane. Često je bio zauzet, pa je prekidao pozive jer kao mora nešto obavit, pa bi me nazvao nakon 20 minuta. Rekao mi je da ima puno upita za taj stan i da mora prvo razgovarati sa ženom koga će odabrati. I onda se napokon odlučuje za mene", rekla je za RTL Danas Veronika Medić iz Dubrovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan je uzela na neviđeno jer ga je mogla vidjeti tek za dva dana kada se vlasnik vrati iz Srbije, a zbog velikog interesa uvjet je bio da odmah uplati polog i prvu mjesečnu stanarinu - 800 eura. Kako je bila sumnjičava, ponovno ga je nazvala.

"I na to je meni rekao pa gospođo draga, čime se vi bavite? Ja ne razumijem o kakvoj vi prijevari pričate?! Ako vi ne želite i ako smatrate da je to neka prevara vi nemojte uplatiti. Ja naravno, posramljena što sam čovjeku to uopće rekla i što sam ga nazvala na kraju uplatim novac", ispričala je Veronika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Otkrivena prijevara

"Kopkala me je činjenica što je račun za uplatu glasio na žensko ime. Izađem iz pošte i pošaljem vlasniku stana kontrolni broj. Nakon 50 metara, nije mi vrag dao mira i upišem to ime i prezime u Google i automatski mi je izbacilo prevaranti. Potrčala sam u poštu i transakciju sam uspjela zaustaviti", rekla je Veronika.

Njezin 27-godišnji sugrađanin nije, koji je nasjeo na prijevaru i ostao bez 800 eura. Nakon što je novac sjeo na račun, prevarant ga je blokirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREDNOSTI I MANE 'STRUJIĆA' /

Kreće natječaj za subvenciju kupnje e-auta: 'Na 300.000 kilometara samo na benzinu uštedio sam 70.000 eura!'

"Žena koja me spojila s vlasnikom imala je na oglasu slike, rekla je kako je stan pet friendly, kako može i na dulje vrijeme biti iznajmljen, čak da je to poželjno što je meni zvučalo dosta primamljivo jer sam tražio takav stan i onda me je ona spojila s tim gazdom", rekao je za RTL Danas.

Isti stan - isti priča. Ovaj tjedan i samo na području Dubrovnika na isti je način prevareno najmanje dvoje ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako mi je rekao on zapravo radi, navodno na području Dubrovnika, Splita i Beograda i ima tu neke hotele i nije se bio u mogućnosti naći i vidjeti. Kako je on tobože u poslu, a ovdje se grabe stanovi. Doslovno nije ni bitno kakav je stan, bitno je samo tko će prije uplatiti i moliti Boga da ga vlasnici prihvate u stan", rekao je prevareni Dubrovčanin.

Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: U Dubrovniku divljaju cijene najma stana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo