ostavljene bez nadzora / Mladić se motorom sudario s ovcom na cesti: Vlasniku prijeti novčana kazna

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prometne nesreće s nalijetanjem na životnije vrlo su česte

26.7.2018.
11:56
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U mjestu Bučje u požeško-slavonskoj županiji u utorak navečer dogodila se prometna nesreća kada se 23-godišnjak motorom sudario s ovcom koja se našla u tom trenutku na cesti, piše Glas Slavonije.

"Vozač je upravljao motociklom marke Yamaha, slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, kada je na kolnik istrčalo nekoliko ovaca koje je bez nadzora ostavio 57-godišnjak. Pritom je došlo do udara motocikla u jednu životinju koja je uginula i pada motociklista s motocikla. Pedesetsedmogodišnjaku bit će izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nedržanja životinja pod nadzorom", rekao je Goran Matijević iz Policijske uprave požeško-slavonske, a za navedeni prekršaj predviđena je i novčana kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije izolirani incident u toj županiji. Prometne nesreće s nalijetanjem na životnije vrlo su česte. Prije ovo nesreće, zabilježen je još jedan slučaj ovog mjeseca. U Lipiku je 13. srpnja iskočila divlja mačka na cestu koju je udario 23-godišnjak sa četverociklom te umalo poginuo.

Lani je evidentirano 162 naleta vozila na životinje. Većinom je riječ o divljim životinjama i to jednog jastreba i fazana, tri zeca, četiri jazavca, 11 lisica, 15 divljih svinja, 20 pasa i čak 107 srnećih divljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za usporedbu, u cijeloj Hrvatskoj zabilježeno je 864 naleta na životinje, a u 41 slučaju netko je bio ozlijeđen, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo