Mladež HDZ-a 'volontirala' za 500.000 kuna?

Mladež HDZ-a našla se 'na meti' USKOK-a jer je navodno početkom 2008. za 'volontiranje' u kampanji vladajuće stranke za izbore uzela 500.000 kuna.

11.5.2011.
9:26
VOYO logo

Članovi Mladeži HDZ-a, njih šezdesetak, pod istragom je USKOK-a. Neslužbena je to informacija koja govori da su navodno početkom 2008., neposredno nakon parlamentarnih izbora na ruke dobili između 5.000 i 10.000 kuna za "volontiranje" u kampanji vladajuće stranke.

Procjenjuje se kako je na taj način podijeljeno pola milijuna kuna koje nikada nisu bile na stranačkom računu, pa se pretpostavlja da je novac izvučen iz nekog državnog poduzeća. Iako službeni popis "volontera" na stranačkom platnom popisu za kampanju 2007. ne postoji, njihova imena otkriva knjiga ulazaka i izlazaka iz zgrade Banskih dvora u koju su, prema piasnju Jutarnjeg lista koji se poziva na izvore u HDZ-u, dolazili po novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladež HDZ-a od početka 2007. vodio je Mislav Banek, mladić iz elitnog zagrebačkog Podsljemena, a na to mjesto došao je kao osobni izbor Ive Sanadera. Po odlasku Sanadera, politička karijera u stranci mu se naglo ugasila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo