Mladež HDZ-a služi kao ukras koji plješće i skandira

'Mladež je do sada služila uglavnom kao dekoracija lošim političkim predstavama. Morali su na mig pljeskati, a na neki drugi izgovarati neka imena', izjavio je kandidat za predsjednika HDZ-a.

9.5.2012.
11:15
VOYO logo

Kandidat za šefa najveće stranke u Hrvata Tomislav Karamarko predstavio je iza zatvorenih vrata dvorane Panorama u hotelu Westin svoj program Mladeži HDZ-a.

"Mladež je do sada služila uglavnom kao dekoracija lošim političkim predstavama. Morali su na mig pljeskati, a na neki drugi izgovarati neka imena. To nije dobro", kazao je uoči predstavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U njihovim godinama smo stvarali HDZ, neki su branili Hrvatsku i bili generali Hrvatske vojske. To su sve mladi, školovani ljudi i treba ih korisno iskoristiti, dati im priliku", dodao je, zaključujući kako će, kad pobijedi na izborima kod biranja kandidata za sljedeći parlament, "a sljedeći izbori će biti prije nego što se misli", nastojati bar četvrtinu regrutirati iz Mladeži.

Kalmeta 'pao' na Karamarkov program

Novinare je zanimalo i kako je privolio Božidara Kalmetu na podršku u kandidaturi, pa je kazao da ga je privolio programom, jer on "nikada nikog nije nazvao i rekao da mora biti za njega". Zanimljivo je što je Kalmeta jedan od najspornijih ministara HDZ-a, a nije procesuiran čak ni u Karamarkovom ministarskom mandatu kada su padale i nominalno veće ribe od ministra prometa i infrastrukture, stoga je bivši šef Ministarstva unutarnjih poslova upitan da prokomentira te prozivke na račun njegovog pristaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je procesuirala sve što je mogla procesuirati, za što je imala opravdan razlog. Za ono što nismo imali razloga i povoda, ni indikaciju da je počinjen kriminal, to nismo procesuirali. Nemojmo ljude osuđivati na pamet", kaže Karamarko. No, na primjedbu da je neobično da Karamarko smatra kako Hrvatske autoceste nisu dale razlog i indicije za preispitivanje uloge resornog ministra Kalmete, kandidat za šefa HDZ-a odgovara:

"Policija je u HAC-u odradila posao koji je odradila, tu je DORH koji vodi cijeli postupak. Davno smo rekli da nedodirljivih nema, prema tome, ako je bilo tko počinio bilo što, sigurno će odgovarati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego su novinari zamoljeni da napuste predstavljanje, Karamarko je ustvrdio i da je kampanja za predsjednika HDZ-a počela prljavo, no i da to nije njegov stil, zbog čega se neće osvrtati na ono što se priča i što se radi u sklopu takve kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo