Benzinska pumpa kao hostel / Djeca 'zapela' na pumpi Tuhobić: 'Svašta sam vidio, svašta čuo, al da se spava na benzinskoj...'

Mlade Čehinje bile su na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Crikvenici

17.6.2019.
19:40
VOYO logo

Više od trideset djevojaka prespavalo je noćas na benzinskoj postaji u Tuhobiću. Mlade Čehinje bile su na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Crikvenici. Već na početku njihova putovanja kući pokvario im se autobus. 

"Svašta sam vidio, svašta čuo, no da se spava na pumpi...", čuje se u videu koji prikazuje mlade Čehinje kako spavaju na podu benzinske postaje Tuhobić. Od oko 23 sata do 7 ujutro benzinska pumpa služila je kao hostel. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kolegice su uskočile, omogućile im jastučiće sa stolica. Imali smo svoje dekice, dali smo im da se pokriju, prigušili smo svjetla da im ne smeta, ugasili radio. Zatvorili jedna vrata radi hladnoće koja je inače kod nas", kazao je Josip Stepić, voditelj benzinske postaje Tuhobić.

Pokvario im se autobus

A tu su dospjele kada im se na Svilnom, kod Grobnika pokvario autobus češkog autoprijevoznika. Češki tim obratio se svome veleposlanstvu, oni su kontaktirali one koje je trebalo, tako i Autoceste Rijeka- Zagreb. Otamo su odmah izašli na teren, htjeli su pomoći djevojkama, prebaciti ih na bilo koji način. Međutim naišao je autobus, koji ih je pokupio, njih tridesetak i prebacio ih do pumpe, gdje su sami zamolili da bi tu i prenoćili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva reakcija ljudi bila je, očekivano, čuđenje što djevojkama nije osiguran normalan smještaj. Međutim, Česi tako sami odlučili.

"Stvarno suosjećam. Mislim ne bi voljela da moje dijete ima taj način smještaja. Pa baš sam malo tužna, jer onda će odnijeti sliku iz Hrvatske takvu", kazala je Aleksandra iz Rijeke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje mišljenje je da je bitno da su djeca zbrinuta, da imaju makar pokrov nad glavom, da imaju za popiti i osnovne stvari. Evo luksuz, možda drugi put", kazala je Nataša iz Rijeke. 

Nije im ništa nedostajalo

Za pomoć se nisu obratili niti Gradu Crikvenici, niti Hrvatskoj udruzi mažoret timova. Oni bi im, kažu, kao domaćini sigurno pomogli. Ali djevojkama, tvrde na benzinskoj postaji, nije ništa falilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko ne bi rekao da je više od trideset djevojaka ovdje noćas sanjalo uspjehe na natjecanju mažoretkinja. Jer u kategoriji seniorki pobijedila je upravo Češka.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo