ŠTO ĆE POKAZATI ANALIZA? / Mještanima Gunje samo je ovo trebalo: 'Kako je tekla, bila je sve zelenija. Takvu vodu pijemo'

Iz Općine su odmah zatražili analizu vode, a dok se čekaju rezultati, mještani strahuju za zdravlje

14.6.2019.
19:02
VOYO logo

Mještani Gunje, puneći svoje bazene kako bi se osvježili, primjetili su da je voda mutna, prljavo zelene boje. S obzirom na to da je riječ o istoj vodi koju piju i u kojoj kuhaju, pojavu su prijavili. 

Iz Općine su odmah zatražili analizu vode, a dok se čekaju rezultati, mještani strahuju za zdravlje. 

"Čim je krenulo punjenje, krenula je i zelena voda. Kako se bazen više punio, bilo je više vode koja je bila sve mutnija i sve zelenija", kaže Damir Tadić iz Gunje. 

Sam je testirao vodu iz slavine u većim i manjim posudama i shvatio da se talog ne vidi lako u običnoj čaši. Došao je do otkrića koje ga je zaprepastilo i zabrinut za zdravlje svoje djece, prijavio je slučaj.

"Što je veća količina vode u posudi, to je vidljivije na što sliči. U čaši se to nažalost ne vidi i smatram to najvećim problemom jer onda ljudi piju tu vodu'', kaže Tadić, a isto govore i njegovi sumještani. Ovu pojavu, kažu, primjećuju povremeno još od velikih poplava, ali posljednjih dana, učestalo.

"Primijetili smo da voda nije u redu i da ima čudan miris. I dosta je mutna. Osjeća se na vodi da ima neku zagađenost. Žutilo neko da ima u sebi. Znači da nije čista za piće. Pio sam je, ali osjećam mučnine sad u želucu", tvrdi Muhamed

I načelnik Anto Gutić je promptno reagirao: "Naredio sam i komunalnoj da odmah izađu na teren. Na tom mjestu gdje je to primijećeno je ispirana mreža. Mislio sam da ni to nije dovoljno pa su nastavili i jučer i danas cijele ekipe na terenu i ispiru kompletnu mrežu na području čitave Općine Gunja".

Analiza vode otprije tjedan dana govori da je voda ispravna pa traže nova ispitivanja.

"Budući da je nastala takva situacija, zatražili smo i izvanrednu analizu. Jutros su bili dečki iz Veterinarskog zavoda Vinkovci. Analiza je odrađena i čekamo rezultate da dođu u što skorijem vremenu", kaže Marijan Leporiz, direktor Komunalnog društva Gunja. 

A dok rezultati ne stignu, Damir će i dalje kujpovati vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo