13-godišnjak godinama pljačka i sije strah

Ima samo 13 godina, a već dvije godine terorizira čak 200 odraslih ljudi.

16.7.2012.
12:51
VOYO logo

Predstavnici desetak obitelji iz malog belišćanskog prigradskog naselja Bocanjevci okupili su se u župnom uredu ističući da se nalaze u situaciji koja se više na da izdržati. Tvrde da ih već dvije godine terorizira 13-godišnji dječak kojem dosad nisu doskočili ni policija ni socijalni radnici. Oko 200 očajnih Bocanjevčana stoga se obratilo za pomoć medijima ističući da konstantno žive u strahu od provala i pljački koje su u njihovom selu postale svakodnevica.

Župni ured mu 'meta' bio tri puta

Župni ured je primjerice meta maloljetnog provalnika bio čak tri puta, pa je svećenik Nikola Kerčov bio prisiljen na prozore staviti željezne rešetke. Mještani kažu da dječak "čisti sve pred sobom", pa su tako ostali bez bicikala, a jedan od njih je ostao bez motora kojim se dječak odvezao u pljačku u Valpovo, piše Glas Slavonije. Što je sve pokrao u 200-tinjak slučajeva krađe u posljednje dvije godine, Bocanjevčani, kažu, ne mogu nabrojati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudske tužbe, kažu, izbjegava, tako što krade do vrijednosti od 1.000 kuna, a policiji redovito pobjegne iskačući kroz prozor. Policija mu, dodaju, ništa ni ne može jer je maloljetan, a ne reagira ni Centar za socijalnu skrb. Tako su posve izgubili vjeru u sustav.

'Ovako dalje ne ide'

"To dijete treba zbrinuti u odgovarajuću ustanovu, u kojoj će mu se pomoći da raste u zdravijem okruženju. Treba ga usmjeravati da bude koristan član društva, a ne da nastavlja djela koja su iz dana u dan sve gora i zbog kojih svi mi živimo kao njegovi taoci, pod ključevima i lokotima. Tražimo pomoć i za sebe i za njega jer ovako dalje ne ide", poručuju Bocanjevčani dodajući da će se za pomoć obratiti i pravobraniteljici za djecu, predsjedniku Josipoviću te još nekim institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo