JEZIV SLUČAJ U ŠIBENIKU: / Netko je iz groba izvukao pokojnika, a misterijem otvorenog lijesa bavila se i policija

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija, Davor Javorović

Mještani Zablaća bili su zgroženi kada su na mjesnom groblju naišli na otvoreni lijes kojeg je netko ondje ostavio nakon ekshumacije.

9.11.2017.
18:44
Pixsell/Ilustracija, Davor Javorović
VOYO logo

Misteriozni kovčeg koji se nalazio između dviju grobnica u srednjoj aleji groblja potom je čak istraživala i policija, no na kraju su izvijestili kako nisu našli elemente krivičnog djela uznemiravanja pokojnika te da slučaj stoga nije u njihovoj mjerodavnosti.

"Samo želim, kao i ostali, da se kapsa makne s groblja. Unuci i ja često dolazimo na grob mome sinu, grozno je i sramotno to gledati! Policiju sam ja pozvao još 12. listopada, a kapsa još tamo stoji", kazao je jedan Zablaćanin koji kaže kako zna koji je privatni pogrebnik obavio ekshumaciju, po narudžbi rodbine pokojnika iz Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogrebnik: Ja sam profesionalac

Prema saznanjima Slobodne Dalmacije, rođaci su samo željeli kremirati posmrtne ostatke i u grob vratiti urnu s pepelom.

Pogrebnik koji je, pak, obavio eksuhamciju tvrdi kako je lijes odvezao na deponij. "Ja sam profesionalac, ne pada mi na pamet tako raditi, a i kulturan sam čovjek, naposljetku. Uvjeravam vas da na groblju u Zablaću poslije mene nije ostalo ništa osim pošteno obavljenog posla! Kao i uvijek, lijes sam odvezao na gradski deponij i to je sve što imam reći", govori vlasnik pogrebničke tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako policija u istrazi nije pronašla ništa što bi upućivalo na krivično djelo, a pogrebnik tvrdi da je za sobom počistio, koji je lijes onda još uvijek na groblju? Zašto nije uklonjen i tko bi to trebao uraditi?

Tko je amater?

Predsjednica gradske četvrti Sandra Grgas, pak, kaže kako načelno nakon zakonskih izmjena svatko brine o svom grobu, ali da se na groblju trenutno odvija svašta te da jedva čeka da sva šibenska groblja pripadnu pod upravu Komunalnog poduzeća "Čempresi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj, pak, tvrtki procjenjujući iz iskustva kažu kako je ekshumaciju izvršio neki amater. vjerojatno član obitelji da izbjegne troškove angažiranja ovlaštenih tvrtki za te usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo