rupa je napokon začepljena / Misterij je riješen! Znamo tko je čovjek koji je pao sa stropa Zagrepčanki u dnevni boravak

Bizarna priča iz zagrebačke Petrove ulice ipak se raspetljala

23.4.2020.
21:00
VOYO logo

Na mjestu gdje je bila rupa i u njoj nekoliko stotina kilograma odlomljenog betona - danas stoji skela. Zauzela je pola ionako malenog stana, ali gospođa Anđa napokon se, kaže, naspavala, jer sad više nema opasnosti da će joj se nešto ili netko srušiti na glavu.

''Jučer su došli dečki ujutro u osam, postavili su skelu i s gornje strane su maknuli hrpu betona koja je na ulici još uvijek. I otad sam ja kao sigurna, bar mislim", kaže Anđa Vujičić Zubak.

Posjetili smo je prije dva dana kad je, još u šoku, prepričavala što joj se dogodilo prethodnog jutra.

''To je bilo ujutro negdje oko deset sati i uspjela sam popiti kavu. Bila sam u drugom dijelu tog mog malog stana i odjedanput sam čula trasak. I u prvi mah sam pomislila da je to samo palo dolje ili da je novi potres. Međutim kad sam se okrenula, čovjek ustaje s poda", kazala je gospođa Anđa.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić joj je rekao da su ga poslali iz Gradskog stambenog, popravio joj je utičnicu koju je polomio i otišao. No, tu se situacija zakomplicirala. Gradsko stambeno tvrdilo nam je da nije njihov pa nekoliko sati poslije da su oni ipak poslali nekoga na tu adresu, ali da to nije njihov zaposlenik, a potom i da nam ne smiju reći koju su tvrtku poslali. Ni gospođa Anđa nije imala više sreće.

''Ja sam pitala par puta, ali nitko na glas nije htio reći tko je on u stvari. Kad sam pitala tko je dečko i tko ga je pustio uopće da staje na to, rekli su u mom prisustvu statičarima da će njima to reći", kaže Anđa.

Znala je tek da je vlasnik stana iznad nje, ujedno i predstavnik stanara, tražio nekoga da pregleda smočnicu koja mu je nakon potresa utonula.

''On kaže da je na poziv iz stambenog dobio njega na uviđaj da to pogleda. To mi je sva priča koju ja znam", govori nam gospođa.

Iz Gradskog stambenog na kraju su priznali da je riječ o tvrtki MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća koju su, na poziv predstavnika stanara, poslali na tu adresu. Potvrdili su to i u navedenoj tvrtki i otkrili da je Anđi u boravak upao njihov inženjer.

''Tijekom pregleda konstrukcije same zgrade dogodio se predmetni incident i inženjer je propao kroz strop, na sreću nitko nije ozlijeđen'', priopćili su.

Zašto nismo smjeli znati koga to najveći zagrebački upravitelj zgrada šalje ljudima na uviđaje i sanacije štete od potresa, prilično je nejasno. Tko je kriv što je muškarac propao kroz plafon, tko će gospođi Anđi sanirati štetu – ni na ta pitanja još nema odgovora. Ali Anđa barem mirno spava - rupa više nije razlog nesanice:

''Pa noćas sam prvi put spavala ne misleći da će mi se nešto srušiti u stan ", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo