Miščević: Evropa u Srbiji, a ne samo Srbija u Evropi

Glavni pregovarač sa EU Tanja Miščević najavila da nas očekuje burna jesen zbog izveštaja Evropske komisije

4.9.2013.
13:00
VOYO logo

Glavni pregovarač sa EU Tanja Miščević izjavila je za novi broj Nedeljnika da je njen cilj da Srbija spremno dočeka početak pregovora s Briselom i uspešno nastavi reformske procese u najboljem interesu društva.

"U procesu evrointegracija sve može da bude crna tačka, ali moramo da predupredimo sva ta neprijatna iznenađenja. Briselski sporazum jeste preduslov za početak pregovora s EU, ali nema ništa bez reformi", rekla je Miščevićevića, upitana da li bi nastavak evropskog procesa mogao ponovo da bude zakočen, kao što je to u to u prošlosti bio slučaj zbog problema s Haškim tribunalom ili nerešenog kosovskog pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je najavila da nas očekuje burna jesen, pošto se u oktobru stiže izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evrointegracijama, kao i preporuke šta sve naša zemlja mora da uradi u narednoj godini na usklađivanju srpskog i evropskog zakonodavstva.

Miščevićeva nije želela da prognozira da li će Srbija biti 29. zemlja koja će pristupiti EU, te da li će Crna Gora pre nas ući u Uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije takmičenje, već koliko ćete uticati na to da evropske standardi i vrednosti stignu u Srbiji. Naše zadatak je Evropa u Srbiji, a ne samo Srbija u Evropi", zaključila je za Nedeljnik Tanja Miščević, koja je početkom nedelje imenovana za glavnog pregovarača s EU.

Foto: Medija centar Beograd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo