'Ubijamo svoju djecu... Preuzima se kultura smrti'

13.7.2012.
19:32
VOYO logo

"Pitam se gdje su naše oči uprte, u što gledamo? U što gledaju naši današnji vlastodršci", zapitao se Stojić na misi u Crkvi sv. Marka, ističući kako su mnogi europski, pa i hrvatski gradovi preuzeli "kulturu smrti" i "krenuli putem ubijanja života".

Naime, u crkvi smještenoj između zgrada Sabora i Vlade održavala se trodnevnica protiv spomenutog zakona koji dozvoljava smrzavanje embrija kako bi se povećao broj uspješnih umjetnih oplodnji. Trodnevnica je plod truda inicijative "I ja sam bio embrij" i pojedinih vjerskih udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stojić je ustvrdio i kako nije slučajno što su zgrade Vlade i Sabora "pogledom usmjerene prema mjestu gdje se čuva živi Krist".

"Možemo očuvati našu ekologiju, možemo otvarati radna mjesta, možemo imati najljepše druge zakone i sve ostalo, ali ako mi ubijamo svoju djecu – jao nama!", kazao je Stojić, prenosi Glas Koncila. Zakon je nazvao "dijaboličnim, neprirodnim, nemoralnim i neljudskim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ušutkavanje Crkve

Stojić je pozvao okupljene da progovaraju, jer "pod ovakvim i drugim zakonima krije se nešto mnogo dublje".

"Želi se ušutkati Crkvu. Vjernici i svećenici nekad dođu u situaciju gdje se upire prst prema nama i kaže 'nemoj miješati svoju teologiju, vjeru, nemoj nametati svoje'. U ime neke lažne tolerancije ima nekih koji se povlače, drugi misle da moraju šutjeti ili misle 'neću onda ja to učiniti'. Nemojte pasti na tu đavolsku kušnju", kazao je Stojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misa je završena čestitkom imendana papi Benediktu XVI. kojemu su u pozdravu poručili da su "kao vojujuća Crkva spremni i dalje zauzimati se u suzbijanju zla i protiv uništavanja moralnih temelja hrvatskog društva". Nakon mise, uslijedila je procesija do Kamenitih vrata, prenosi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo