IZBORI U HDZ-U / Miro Kovač nakon poraza od Plenkovića: 'Pokazali smo hrabrost, zrelost i odlučnost'

Image
Foto: Josip Regović/PIXSELL

'Hvala lijepa i živio HDZ i živjela Hrvatska', kazao je Kovač

15.3.2020.
21:17
Josip Regović/PIXSELL
VOYO logo

Miro Kovač je na konferenciji za medije, nakon što je postalo jasno da je izgubio od Andreja Plenkovića za mjesto predsjednika HDZ-a, zahvalio svima koji su sudjelovali u izborima. 

"Velika pobjeda demokracije u HDZ-u i Hrvatskoj. Nazvao sam Plenkovića i čestitao mu na pobjedi", kazao je Kovač na konferenciji za medije te dodao da je prema neslužbenim rezultatima jasno da je Plenković dobio potporu članstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon dva izborna neuspjeha ponudili smo se članstvu"

"Članstvo je imalo mogućnost izbora. Nakon dva izborna neuspjeha ponudili smo se članstvu. Pokazali smo hrabrost, zrelost i odlučnost. Članstvo je odlučilo, prihvaćamo njihovu volju. Važno je da nakon izbornog postupka u HDZ-u budemo svi zajedno, da jačamo jedinstvo stranke i da se organizirano počnemo pripremati za izbore za Sabor. Hvala lijepa i živio HDZ i živjela Hrvatska", kazao je Kovač. 

"Treba poštovati volju članstva. Nismo govorili o skretanju udesno, nego da HDZ mora biti u normali", kazao je Kovač te dodao da su oni demokrati i da prihvaćaju odluku članstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će novo vodstvo HDZ shvatiti da jedino ujedinjeni možemo pobijediti na izborima za Sabor", kazao je Milijan Brkić koji nije prošao za potpredsjednika stranke. "Stranka je demokratska i zajednica, a pod pojmom 'demokratska' znači da ne moramo svi imati isto mišljenje", kazao je Brkić te dodao da će poštovati odluke koje se demokratski donesu u stranci. 

Image

Pogledajte atmosferu u pobjedničkom timu: Plenković nije krio zadovoljstvo nakon što je pobijedio Kovača

Image

Pogledajte atmosferu u pobjedničkom timu: Plenković nije krio zadovoljstvo nakon što je pobijedio Kovača

"Svi ćemo raditi na pobjedi HDZ na parlamentarnim izborima"

"Čestitam Andreju Plenkoviću i svim ljudima iz njegova tima koji su izabrani. Pozdravljamo čin da su se ljudi mogli izjasniti, a imali su i alternativu. Mogli su izabrati žele li imati kontinuitet ili promjenu i oni su odlučili", kazao je Davor Ivo Stier te dodao da nakon izbora moraju svi "staviti glave skupa" i da će to i učiniti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi ćemo raditi na tome da HDZ pobijedi na parlamentarnim izborima", kazao je Davor Ivo Stier i dodao da smatra da politika demokršćanstva ima mjesta u HDZ-u. "HDZ koji okuplja je jedino HDZ koji može pobijediti na parlamentarnim izborima", kazao je Stier.

Podsjetimo, neslužbeni podaci govore da Plenković pobjeđuje s 82 posto glasova (Kovač dobiva 18 posto), da Tomo Medved kao kandidat za zamjenika šefa HDZ-a dobiva 73 posto potpore, a njegov protukandidat gradonačelnik Vukovara Ivan Penava 27 posto, te da prolaze i svi drugi članovi Plenkovićeva tima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po sadašnjim rezultatima, za potpredsjednike se ovim redoslijedom biraju: Oleg Butković (19 posto), osječki župan Ivan Anušić (18 posto), Branko Bačić (17 posto) i Zdravka Bušić (15 posto). Iza njih je tim Mire Kovača - Davor Ivo Stier s 9 posto, Milijan Brkić s 8 posto, Tomislav Tolušić s 8 posto, Tomasović s 3 i Kujundžić s 3 posto. 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo